Вести

Глишић: Драган Ђилас је монополиста опозиционе сцене

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић говорио је, гостујући у јутарњем програму "Добро јутро Србијо", о понуди коју грађани имају за изборе у граду Београду, такође Глишић је причао  о труду и  залагању председника Републике Србије Александра Вучића за јачање домаће дипломатије и економије. Глишић је коментарисао тренутну ситуацију у оквиру опозиције.

"У опозицији се тренутно дешава то да су сви они стали у ону једну народну изреку у којој се каже "нећу ни како ја хоћу“. Дакле више не знају шта хоће, више не знају шта желе да остваре. Оно што су пре београдских избора 2023. године прокламовали као готову ствар а то је победа на изборима, а онда су их грађани демантовали 17. децембра, па се спремају 2. јуна још драстичније казне за њихову неодговорност. Ту безидејност, то лутање то тумарање и онда је увек решење да се повучете из изборне трке. И када погледате они врло добро знају како то знамо и ми, како ствари стоје, онда треба наћи оправдање за нови изборни дебакл онда је увек решење да се повучете из изборне утакмице и да то правдате тобоже лошим изборним условима", рекао је Глишић.

Глишић напомиње да су последњи изразито лоши и неравноправни изборни услови били 2020. године у Шапцу где је била на делу својеврсно прекрајање воље грађана и то управо од стране опозиционих странака које се сада позивају на регуларност изборних услова.

Што се тиче избора за други јун ко хоће, хоће. И ко има нешто да каже тај ће да изађе, онај ко нема шта да каже и ко хоће да лупета о тобоже неким изборним условима. Неизлазак на изборе је врло неодговоран према грађанима, напомиње Глишић и каже да његова странка 2012. године када је победила, ушла је у најнеравноправнију могућу изборну трку и тада је однела победу.

Глишић оптужује опозицију да не жели да ради ни на препорукама ОДХИР-а, и да колегијуми на које је позивала Ана Брнабић председница парламента или не желе да дођу или не желе да учествују.

Из изборног циклуса у изборни циклус наравно појавиће се нешто што ће дати већи комфор грађанима када изађу да се смање гужве, али уместо да разговарате о таквим и низу других ствари отворени смо за разговоре ви имате уцену, онда дође Драган Ђилас па вас уцењује. Каже вам, нећу, тражили смо пред децембарске изборе да буду сви у једном дану али сад тражим да се раздвоје. Они хоће нама да одреде ко ће нама да буде носилац наше листе, они хоће нама да одреде које име ћемо ми да користимо у називу наше листе. А то што стављамо име председника наше државе за име носиоца листе је зато што се само поносимо и стојимо иза његових резултата.

Глишић за Драгана Ђиласа каже да је монополиста опозиционе сцене који не зна шта хоће.

 

 

 

 

Извор: ТВ Хепи