Вести

Глишић: Пред бираче излазимо са резултатима

Октобар месец биће месец одлука у табору Српске напредне странке, председник Извршног одбора Дарко Глишић открива да ће та странка до краја године донети одлуку у ком формату излази на изборе, да ће чланови одлучити ко у странци остаје, а ко одлази, и истиче да они функционери који су ћутали и скривали се треба да се плаше оцена чланова.

* Председник Александар Вучић је пре неколико дана рекао да Владанка Маловић, ви и још само неколико људи из Српске напредне странке сме нешто да каже у његову одбрану, како то коментаришете?

- Ако у некога верујете, онда без калкулација браните. Ако не верујете, ако нећете да се замерите и плашите се, онда ћете да ћутите. Свако ради по својој савести, а мене би моја много гризла да не браним некога у кога верујем.

* Да ли то значи да у вашој странци има пуно кукавица или је нешто друго посреди?

- У нашој странци има пуно добрих, честитих и храбрих људи, али има и један мањи број оних који би да седе на две столице, па сад вагају шта им се више исплати. Код таквих је увек посреди лични интерес и грчевита борба за фотељу.

* Рекли сте да сте јасно видели ко је у Српској напредној странци радио о глави Александру Вучићу, ко су ти људи и да ли ће они остати у странци или ћете их избацити?

- Ту више нема никакве дилеме и никаквих тајни, свима је све јасно. О томе ко остаје а ко иде, одговор ће дати чланови странке кроз процес који се већ одвија по нашим одборима. Коначну реч даће Скупштина странке крајем октобра.

* Да ли ће се тада догодити неке конкретне промене?

- Промена ће свакако бити, а каквих и у ком формату, видећемо на самој Скупштини.

* Плашите ли се како ће вас оценити чланови?

- У току је изјашњавање у свих 169 одбора кроз локалне страначке скупштине које се одржавају. Ко се скривао, ћутао и нема резултате, треба да се плаши. Ко се борио, нема разлога за страх. Лично, прихватам сваку одлуку чланова моје странке.

* Месецима са потпредседником Главног одбора Српске напредне странке Александром Шапићем обилазите страначке одборе, па како су чланови прихватили Шапића?

- Обишли смо 50 градских и општинских одбора где смо разговарали са око 25.000 наших чланова. Поносан сам на зрелост наших људи јер су потпредседника Шапића прихватили као да је са нама од првог дана. То показује озбиљност наших чланова, јер препознају врлине људи који хоће да се боре за нашу државу и такве прихватају као своје. И сам Александар Шапић је био изузетан на тим састанцима и мислим да смо лавовски део посла одрадили у припреми странке за изборе који предстоје.

* Следеће године нас очекују избори, да ли ће бити неизвеснија борба на председничким изборима или на изборима у Београду?

- Избори са собом увек носе неизвесност, ми ћемо пред бираче изаћи са резултатима и планом за будућност, а они нека одлуче којим ћемо путем даље. Имамо два концепта. Један концепт је рад и борба за народ и државу који преводи председник Вучић, а други је псовање мајке, псовање деце и пљачка народа који предводи Драган Ђилас. Нека Србија одабере.

* Очекујете ли прљаву кампању?

- Прљава кампања никада није ни престала. Ви имате медије који 24 сата дневно на најодвратнији могући начин вређају председника Александра Вучића и сваког ко се усуди да им се супротстави. Биће прљава јер они немају шта друго ни да понуде, чиме то Драган Ђилас може да се похвали сем сопственим рачунима…

* Да ли Српска напредна странка треба да изађе самостално или ћете опет изаћи у коалицији са мањим странкама?

- Разговараћемо о томе након наше Скупштине. До краја године искристалисаћемо ту одлуку.

* Водитељ Иван Ивановић је рекао да би победио Вучића ако би се кандидовао, како ви то коментаришете?

- То је још једна дворска будала са двора Драгана Ђиласа. Ево ја га позивам да се кандидује кад је тако популаран, али мислим да је нешто друго у питању, а то је додворавање газди не би ли му још мало повећао плату. Наравно да се та тајкунска улизица неће кандидовати нигде јер цензус не може да пређе ни у кући, а камоли у држави.

 

Лутовац Ђиласу дугује новац

* Када смо код председника државе, данима трају напади на његову породицу, чак је и председник ДС-а Зоран Лутовац стао у одбрану Марка Видојковића, да ли вас је то изненадило?

- Може да вас изненади човек, а будала никад. На једну страну скупили су се они који као политички програм грађанима нуде псовање мајке и вређање деце. Од таквих ништа не може да вас изненади. Важно је напоменути да све ово долази од једне особе, јер Лутовац Ђиласу дугује новац, а Смрдојковић (креативно изговарам његово презиме) ради код Ђиласа за исти тај новац.

 

 

 

Извор: Ало