Вести

Глишић: Припремана је физичка елиминација председника Вучића

За извршење ликвидације председника обезбеђена је цела логистика унутар МУП, постојало је медијско крило за спин, као и људи блиски криминалу за извршење најпрљавијих послова, рекао је председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић.

Глишић је рекао да је око лажне афере “Јовањица” свима све јасно.

"Ми јесмо имали на сцени припрему државног удара, који је имао за циљ потпуну елиминацију председника Србије. Она би била извршена и физички, јер су за крај целог сценарија имали, не само политичку, већ и физичку елиминацију њега и појединих чланова његове породице. Ово мора да добије судски епилог и на томе ћу инсистирати", рекао је Глишић.

Додаје да се мање-више зна ко су “инспиратори” и ко су људи који су спремали овакав гнусан акт.

"Размере су најстрашније и судски епилог мора да постоји. Мора да се крене у судски процес који ће разоткрити све учеснике овог скандала и казни их. Последице овог чина биле би несагледиве и вратили бисмо се деценијама уназад", оцењује Глишић.

Истиче да би будућност наше деце у том случају била мрачна, и тражили би начине да из Србије оду.

Глишић је рекао да су се за извршење овог чина тражили људи најближи председнику. Обезбеђена је цела логистика унутар МУП, а постојало је и медијско крило, као и људи блиски криминалу који би вршили најтеже и најпрљавије послове.

"Ове три тачке су откривене и доказане: постојали су људи из МУП, људи из медија који су спиновали, као и криминално, милитантно крило. Они су били спремни на све, добро наоружани и под заштитом дела МУП", рекао је Глишић.

Када је реч о седници Председништва СНС, Глишић је рекао да је највише било речи о датуму када ће се одржати седница скупштине странке.

"Одложили смо седницу како би се корона бројке смириле. Седница је померена за пет недеља што је сасвим довољно да се ситуација евентуално врати у нормалну. Датум смо померили и како бисмо додатно порадили на програмима и програмским циљевима", рекао је Глишић.

 

 

Извор: ТВ Пинк