Вести

Гојковић: Главни циљ спровођење економских реформи

Основни циљеви Српске напредне странке су политичка и економска стабилност, одржање мира и стабилности државе, али и даље спровођење економских реформи, изјавила је данас чланица Председништва странке Маја Гојковић.
 
Она је након седнице Председништва СНС, на конференцији за новинаре, рекла да су данас разговарали и о укупној политичкој ситуацији у региону и управо стога заложили се да приоритет владе буде очување политичке и економске стабилности земље.
 
Напредњаци у потпуности стоје иза предложених измена Закона о раду, рекла је Гојковић и додала да у том смилу немају шта да крију од грађана.
 
Главни циљ и СНС и владе чију окосницу чине напредњаци, остаје спровођење економских реформи, за које, како је рекла, није било храбрости да се спроведу још 2009. године,
 
Овим законом желимо да заштитимо раднике и њихова права, послодавце који хоће да отварају нова радна места, али закон доносимо и у интересу младих људи, којима треба да буде омогућено да лакше и брже долазе до посла, објаснила је Гојковић.
 
Коментаришући предлог да се грађани који подржавају измене тог закона позову да своју подршку искажу испред Скупштине Србије, Гојковић је рекла да је лидер странке Александар Вучић био против тога тако да напредњаци неће да позивају грађане.
 
Са друге стране, она је рекла да потпуно легално и легитимно да ко год хоће да дође и изрази своје мишљење, став и протест то може да учини, а да је једина молба да се том приликом очува ред и мир.
 
Гојковић је прецизирала да се 4. августа навршава 100 дана рада влада те да ће напредњаци одржати једну манифестацију на којој ће приказати шта је за то време урађено и да ће се извршити поређење са експозеом који је премијер Вучић представио у парламетну приликом проглашења владе.
 
Она је одговарајући на питања рекла да данбас на седници није било речи о новом министру финансија, а на питање да ли се разговарало о Војводини, Гојковић је казала да није, али и подсетила на познати став напредњака да је могуће да дође до реконструкције покрајинске владе, али уз услов да ДС "која је у претходних 14 година упропастила Војводину не може да буде део власти".