Вести

Гојковић: Рад владе реформски

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић оценила је данас да је рад Владе Србије у првих 100 дана био веома динамичан, реформски и суочен са изазовима какве није имала ниједна друга влада у Еврпи на почетку свог мандата.
 
Влада је у првих 100 дана рада имала и изузетно велику међународну активност, светски државници су одмах након избора владе и скупштине долазили да разговарају о европском путу који је Србија дефинитивно након последњих избора зацртала, показујући тиме велико уважавање Србије, рекла је Гојковићева Танјугу, поводом првих 100 дана рада владе.
"То је реформски курс и прави пут ка Европској унији", подвукла је председница парламентра и указала да је влада имала изузетно велике изазове и да не зна ниједну другу у Европи која је у првих 100 дана имала тако тешке елементарне непогоде као што су биле поплаве.
 
"Сада предстоји други део, који је једнако тежак као и спапашавање људских живота, а то је обнова земље која се мора завршити до јесени и првих киша и која је отежана и овим чудним варљивим летом", рекла је Гојковићева.
 
Према њеним речима, повезаност извршне власти са законодавном није увек мерило рада ни једне ни друге власти, јер свака има своје активности мимо предлагања и усвајања закона, па зато ни влада ни парламент не траже оправдања за то што није у поптуности, већ са 95 одсто, испуњен план из експозеа премијера Александра Вучића.
 
Гојковићева је истакла да свуда у свету људи шватају да је, када се десе тако тешке елементарне непогоде, од законских предлога много важње спасити људске животе и Србија је и показала своју хуманост, а влада спремност да регаује у тако тешким и непредвидивим ситуацијама.
"Убеђена сам да ће, као и што је све друго, и обнова земље бити испуњена у року", нагласила је председница скупштине.
 
Указујући да 100 дана није много, Гојковић је рекла да су у том периоду предложени реформски закони и да са задовољством може да каже да је парламент успео да испрати диманику рада владе.
 
Председница скупштине је закључила да су усвојени закони који мењају слику Србије, који утиру пут ка уређеној и пристојној држави, што су и држава и њени грађани одавно заслужили, али да је очигледно да није било политичког слуха и политичке воље да се почне се стварањем такве Србије.
 
 
Извор: Танјуг / Фото: Танјуг