Вести

Гојковић са министром из Буркине Фасо

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић састала се, у оквиру одржавања састанка Покрета несврстаних земаља којим се обележава 60 година од одржавања прве конференције у Београду, са министром спољних послова Буркине Фасо Алфа Баријем.

Бари је честитао Србији на одличној организацији самита и историјској прилици да дође до одржавања скупа Покрета несврстаних, а Гојковић је захвалила на присуству Буркине Фасо овом важном догађају, који се одвија у условима пандемије.

Гојковић и Бари су истакли спремност на развој односа између две земље на бројним пољима и у том оквиру заложили се за јачање културних веза између наше две земље.

Гојковић и Бари су размотрили могућности институционализације сарадње потписивањем споразума о сарадњи у области културе, који ће омогућити богатију размену културних садржаја и уметника.

Бари је истакао да је Буркина Фасо спремна да развија добре и садржајне односе у области културе и уметности, посебно имајући у виду важност ове области у Буркини Фасо, богатој бројним фестивалима. Гојковић и Бари су разговарали и о сарадњи у области традиционалне и модерне музике, сликарству, издаваштву, као и у филмској индустрији.

На састанку је истакнут значај борбе против илегалне трговине уметничким делима и размотрена je могућност чвршће сарадње на овом пољу.

Гојковић је овом приликом упутила позив министру културе Буркине Фасо да дође у посету Србији, што ће бити прилика да се конкретизује сарадња у области културе.

 

 

 

 

Извор: Танјуг