Вести

Јованов: Лако је са Врачара са кашичицом у устима србовати

Председник посланичке групе Српске напредне странке "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Миленко Јованов изјавио је да Србија није прихватила француско-немачки споразум, јер је за Србију неприхватљиво да Косово са звездицом или лажна држава Косово постане чланица Уједињених нација, нити било чега што припада Уједињеним нацијама.

"Па смо се борили да не уђе у УНЕСКО, па смо се изборили да не уђе УНЕСКО и то све радимо ми који смо издали. Па Интерпол, па се борили и изборили да не уђу у Интерпол", поручио је Јованов.

Јованов је поручио опозицији да је лако са Врачара бранити Косово и Метохију, али да Срби треба да живе тамо сваки дан.

"Треба живети у енклавама, треба живети на северу Косова и Метохије, да вам сваки дан загорчавају живот. Лако је мени да србујем одавде. Моја деца сама оду у школу и сама се из школе врате. А ову децу неко мора да прати у школу и да их врати, зато што могу да буду нападнути", истакао је Јованов.

Јованов је рекао да верује да су Срби, према ономе што види на међународној политичкој сцени, требало да доживе судбину Јермена у Нагорно Карабаху или Палестинаца у Појасу Газе.

Јованов је нагласио да ми треба да урадимо све што можемо да из свега изађемо нетакнути.

 

 

Понош је био бедни НАТО слуга

Јованов је рекао да нема никакву сумњу да је Здравко Понош постављен за начелника Генералштаба од стране америчког амбасадора.

"Ово сте ви потписали, да Косово може да уђе у Европску Унију. Ја немам сумње да је Понош постављен за начелника Генералштаба од стране америчког амбасадора. И да је био бедни НАТО слуга. Ослабио војску до осредњег ловачког друштва. Па то кажу сами Американци", рекао је Јованов.

Он је указао и да када опозиција хоће изборе, онда неће изборе.

"Месец дана сте причали да ко тражи изборе, тај ради за Вучића. Онда је било напишете писмо, е сада хоћете изборе. Онда сте тражили да избори буду до краја године. Они онда кажу не, него да се одрже до краја године. Немушти сте. И онда одржимо изборе, не ваљају вам, покрадени су и тако даље", рекао је Јованов.

Јованов је рекао да се исто понавља и за београдске изборе.

"И јуче Владета Јанковић каже да ће да блокира људе који ће да гласају. Кажите том човеку да је то кривично дело. Изгледа да свака будала која има неку идеју извали то, па сви после идете за тиме. Дакле, не постоји цензус за изборе, довољан је један листић, и избори су важећи. Шта ви мислите да постигнете бојкотом", запитао је Јованов.

"Ви сте елита као што сам ја астронаут", рекао је Јованов, а онда затражио да се забележи да је посланик Александар Јовановић извадио слику Горана Весића из новчаника и показује је у сали.

"Зашто држи Весићеву слику у новчанику ја не знам, верујем и да Весићу није пријатно. Неко носи слику девојке, мајке, деце, а он носи Весићеву слику. Шта је то, и слику Синише Малог држиш у новчанику. Па смеју се људи овде", рекао је Јованов.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2/Новости