Вести

Кисић: Подршка породици оболелих четворки

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије проф. др Дарија Кисић посетила је у Новом Кнежевцу породицу Ранков, чије четворке болују од цистичне фиброзе, и уручила им решење о једнократној финансијској помоћи и ваучере за лекове и медицинска средства и за рехабилитацију.

"Ово је најлепша могућа слика коју данас шаљемо из Новог Кнежевца, јер су Милан, Мила, Верица и Ивана право богатство наше земље. Путем неонаталног скрининга код ове прелепе деце откривена је цистична фиброза, а захваљујући благовременом откривању болести и правовременој терапији имаће потпуно нормалан живот као и сви њихови вршњаци", рекла је министарка Кисић након разговора са мамом Горданом и татом Браниславом.

Један од приоритета Министарства за бригу о породици и демографију је, према речима министарке Кисић, подршка породицама, а породици Ранков пружа подршку и помоћ практично од рођења четворки.

Породици је уручено решење о исплати једнократне помоћи у износу од 25.000 динара, као и ваучери за лекове и медицинска средства у износу од 35.000 динара по детету и ваучери за рехабилитацију у износу од 50.000 динара по детету.

Ове мере подршке државе оболелима од ретких болести још један су доказ да оболели и њихове породице нису сами, да је њихова држава уз њих и да имају на кога да се ослоне, поручила је министарка Кисић.

"Држава ће и даље бити ту за Милана, Милу, Верицу и Ивану и уз њих у свим наредним активностима", рекла је министарка Кисић.

 

 

 

Извор: Танјуг