Вести

Лончар: Заједно да победимо вирус

Министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар разговарао је  са директором Светске здравствене организације (СЗО) за Европу др Хансом Клугеом и новим директором канцеларије СЗО за Србију, др Фабиом Сканом.

Лончар је др Фабиу Скану пожелео добродошлицу и пуно успеха у раду у нашој земљи, и захвалио директору СЗО др Клугеу на снажној подршци.

"Доктор Клуге је истински пријатељ наше земље, и захвални смо му на снажној подршци. Чињеница да ће представник СЗО за цео регион бити директор канцеларије СЗО у Србији, др Скано, довољно говори о томе колико су активности наше земље у области здравства препознате и вредноване у Европи. Пандемија корона вируса је и даље у пуном јеку, све земље региона имају велики број јавноздравствених изазова, и мораћемо још више и још јаче да радимо, заједно са експертима СЗО, како бисмо вирус победили" истакао је Лончар.

Лончар и представници СЗО су захвалили досадашњем директору канцеларије СЗО у Србији, др Маријану Ивануши, на преданом и посвећеном раду током његовог боравка у Србији.

 

 

 

Извор: Танјуг