Вести

Мали: Инвеститори сложни да је Србија земља са инвестиционим рејтингом

Потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали саопштио је да се састао са делегацијом инвеститора, предвођених представницима Корпорације Bank of America, који управљају инвестицијама од преко 12 трилиона долара.

"Они су у посети региону Западног Балкана, интересују се за наше макроекономске перформансе, могућности и перспективе, а ми им дугујемо захвалност што показују интересовање за српске обвезнице", рекао је министар Мали.

Министар Мали је навео и да је Србија на мапи инвеститора и да је то оно на чему је марљиво рађено у претходној деценији.

"Улагањем у наше државне хартије од вредности институционални инвеститори показују поверење да ће наша земља наставити да расте и развија се, да је перспективна за улагање, да је земља која завређује њихову пажњу", рекао је министар Мали.

Како је рекао министар Мали, велики "ветар у леђа", нашој земљи дају и позитивни сигнали да Србија коначно добије и формално инвестициони рејтинг, јер је то ниво где нас инвеститори већ дуго, неформално, сврставају, а који смо заслужили и који ћемо оправдати.

"Сагласни су да је Србија по свим параметрима већ земља са инвестиционим рејтингом, иако ми марљиво радимо да и званично дођемо до тога. То ће убрзати инвестиције, допринети отварању нових фабрика и радних места и додатно побољшати имиџ наше земље", рекао је министар Мали.

Према његовим речима и прошлогодишњих 4,5 милијарди евра страних директних инвестиција су потврда да идемо у добром правцу.

"Наша посвећеност европском путу се никада није преиспитивала, одлучно настављамо са даљим реформама и очекујемо да наставимо да обарамо економске рекорде", нагласио је министар Мали и додао да свакога дана Србија добија потврду да инвеститори то виде и цене.

 

 

 

Извор: Танјуг