Вести

Мали: Нећемо дозволити да се опет пљачкају српска предузећа

Потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали изјавио је да економија Србије данас бележи раст БДП-а и да у земљи има готово 2,4 милиона запослених грађана са просеком плата од 820 евра.

Мали је поводом непотписаних саопштења Демократске странке (ДС) рекао да се неће дозволити да се опет пљачкају српска предузећа.

"Не, нећемо вам дозволити да профитирате само ви лично док грађани живе са 300 евра месечно", рекао је Мали.

Према његовим речима, немушта, непотписана саопштења ДС увек су непогрешив сигнал неког тренутног успеха актуелне власти.

"Француски комплекс ниже вредности акутно мори српску опозицију. И треба да буде тако, јер ова странка нема кога ни да потпише испод саопштења, јер нема ниједног некомпромитованог функционера који није за време ДС-а погурао неку своју фирму", навео је Мали.

За то време, навео је Мали,  српска привреда је дотакла дно, и неразвијена, неликвидна, несолвентна предузећа ређала су катанце што је, последично, 500.000 људи оставило без посла.

"Можда би неко од тих грађана убудуће могао да вам потпише саопштење, када већ не разумете поруке које вам грађани шаљу на изборима. Не, нећете се опет докопати српске привреде данас када је економија Србије препорођена након вашег погубног утицаја", рекао је Мали.

Мали је навео и да се "одлично сећамо и вашег Драгана Ђиласа који је од породиља и трудница узимао паре кроз принудну наплату дуга од странке, који је родитељима у Београду вртиће наплаћивао скупље, па је актуелна власт вратила сваки динар, али је зато успео да на личне рачуне слије 619 милиона евра".

"Сећамо се да је Београд после њега био у дуговима од 1,2 милијарде евра. Сећамо се и да се у Србији тада нису градили ни ауто-путеви, ни школе, ни болнице", рекао је Мали. 

Како истиче, не заборавља се ни продаја српског НИС-а за свега 400 милиона евра.

"Те 2012. је имовина српских јавних предузећа која обављају делатност од општег интереса износила 1.654 милијарди динара, данас је то 3.501 милијарда. У трећем кварталу 2023. њихов нето добитак износио је 83,4 милијарде динара, а 2012. тужан резултат вашег управљања јавним предузећима је минус од 59 милијарди динара", навео је Мали.

Мали је додао и да је у истој тој тужној години привреда била у минусу 87 милијарди динара, а да се 10 година после бележи плус од 864,2 милијарде динара.

"Сећамо се свега. Зато, примите пуно поздрава из Француске, уз жељу да се никада више не поновите Србији и српској привреди!", рекао је Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг