Вести

Мали: Опозиција тежи недемократском освајању власти

Потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали осудио је данашње понашање опозиције у Скупштини и истакао да се власт осваја на изборима, а не "уличарским понашањем у Скупштини".

Мали је навео да "опозиција тежи недемократском освајању власти које резултира насиљем у Скупштини".

"Докле ћемо више да шаљемо бламантне слике у свет из Парламента, места на коме би морала да се исписује модерна историја парламентарне демократије? За сваку осуду је понашање ког се стиди сваки пристојан човек. Власт се осваја на изборима, резултатима, програмом, идејама и визијом развоја, не уличарским понашањем у Скупштини. Стидите се!", поручио је Мали.

На данашњем заседању парламента, на којем се расправља о избору за председника Народне скупштине, било је тензија, а сам почетак седнице је био прекинут пошто су посланици опозиције са листе "Србија против насиља" незадовољи што нису добили реч, рекламирајући повреду Пословника, кренули ка председавајућем што није дозвољено.

Дошло је до кошкања са скупштинским обезбеђењем, било је псовки, увреда, а пошто је седница настављена, посланици опозиције су, док је говорио шеф посланичке групе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Миленко Јованов, ударали у клупе и дували у пиштаљке.

 

 

 

Извор: Танјуг