Вести

Мартиновић: Изнето је много неистина по питању Крушика

Аферу о наводним махинацијама у ваљевском Крушику измислили су представници бивше власти како би сакрили праву истину како су упропастили, не само ту фабрику наменске индустрије, већ и нашу војску, тако што су уништили укупно око 33.380 комада оружја и војних оруђа, изјавио је шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић.

Поставио је питање правосудним органима када ће предузети мере против одговорних лица која су ненала огромну штету нашој војсци.

"На први поглед у тој кампањи мета напада је министар Стефановић, а права мета је у ствари Александар Вучић. Изнето је много неистина на рачун Вучића, СНС и Владе Србије, посебно у вези са наменском индустријом и по питању Крушика", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да званични подаци говоре да је Крушик 2012. био фактички пред гашењем и да се скоро ништа није радило у Крушику.

Са друге стране, садашња власт је захваљујући Вучићу успела да је подигне и направи врло успешно привредно друштво, које је сада једно од најуспешнијих у наменској индустрији.

Мартиновић додаје да они који воде ту кампању, Ђилас, Јеремић, Обрадовић и други, крију праве податке од грађана.

"Ситуација у Крушику 2013. године, само годину дана откада је СНС преузела власт, изгледа овако: приход је био 1,2 милиона динара, 2014. године 1,8 милијарди динара, у 2015. години приход је био 3,26 милијарди, 2016. године око 5,7 милијарди, затим у 2017. години око 10,46 милијарди и у 2018. години 11,385 милијарди динара".

Мартиновић је нагласио да је повећан приход од 2014. године за чак 604 одсто.

Такође, број запослених у Крушику је повећан за чак 251 проценат, пошто је 2013. године било запослено 1.264 људи, а у 2018. години 3.231 радник, нагласио је Мартиновић.

 

СНС је спремна да прихвати све што унапређује изборни процес

Мартиновић је рекао да ће СНС сутра учествовати у дијалогу власти и опозиције уз посредство Европског парламента.

Мартиновић је рекао и да СНС једва чека да их "победе" на изборима они који су упропастили Kрушик и друга предузећа и извели већу пљачку Србије него Турци током 500 година владавине нашом земљом.

Говорећи о дијалогу власти и опозиције, Мартновић је истакао да је СНС још раније прихватила да разговара са свима који то желе како би се унапредио изборни процес у Србији.

"Наставићемо тај дијалог и сутра у Скупштини. Спремни смо да разговарамо са свим представницима опозиције и ЕУ, као и да прихватимо свачији предлог и аргумент како би наше изборно законодавство и изборни услови били бољи", рекао је Мартиновић.

Kако је рекао, бирачи треба да знају да се изборни услови и закони нису мењали од 2000. године и да је претходна власт на основу њих владала до 2012. године.

"Говорили су да су то сјајни закони и да нико нема тако добро изборно законодавство, затим се ситуација мења откако су изгубили на изборима 2012, 2014, 2016. и 2017. године".

Поручио је да је СНС странка демократске оријентације и да јој не смета било ко из ЕУ да учествује у дијалогу власти и опозиције, јер је Србија млада демократија која о томе, као и о параламентаризму, може још доста да научи.

"Спремни смо да прихватимо све што може да унарпеди наш изборни систем и изборне услове", поновио је Мартиновић.

Такође, рекао је да је циљ СНС да на следећим изборима нико не може онима који победе на парламентарним, покрајинским и локалним изборима да каже да су радили нешто против закона.

"Хоћемо Србију да доведемо у такву ситуацију да се ничија победа не доведи у питање и да се више не ствара атмосфера грађанског рата. Хоћемо чисте и фер изборе, па нек народ одлучи ко хоће да га води у наредне четири године", закључио је Мартиновић.

Мартиновић је додао и да нема никаквих сукоба унутар СНС.

"Напредњаци су сложни и чекају изборе", рекао је Мартиновић одговарајући на питање да ли су "Вучић и Стефановић у неком сукобу".

 

 

Извор: Танјуг