Вести

Мартиновић: Ово је политички рат такозваних независних тела против власти

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић изјавио је данас да такозвани независни органи воде "политички рат" против власти, уместо опозиције за коју је рекао да је слаба и нејака.

Мартиновић је у скупштинској расправи рекао да су улогу опозиције, уместо политичких странака, преузели на себе Саша Јанковић, његов наследник Милош Јанковић, повереник Родољуб Шабић, разни стручни и независни експерти.

"Питам колеге из СНС, кога смо ми то сменили од 2012? Да ли је смењен Шабић, а сваки дан води кампању против Александра Вучића под фирмом независног органа?", навео је Мартиновић.

Каже да је Шабић својевремено био потпредседик парламента, министар из једне партија ДОС-а, а сад ођедном каже да нема везе са дневном политком док само напада Александра Вучића, Братислава Гашића, Мају Гојковић и Маријана Ристичевића.

"Да ли смо сменили било кога из Агенције за борбу против корупције. Бираћемо исти сасатав Фискалног савета који је критиковао сваки потез владе, министарстава привреде и финансије. Ми се не плашимо озбиљне и аргументоване критике", поручио је Мартиновић.

Поводом кртитика опозиције на предлог да Зоран Пашалић буде изабран за Заштитника грађана, Мартиновић је поручио да Пашалић није члан СНС и да нема никаве везе са СНС.

"Човек је председник Прекршајног апелационог суда, изузетно је добро ради свој посао. О томе говори статистика'', рекао је Мартиновић.

На критике што парламент није три године разматрао извештај Заштитника грађана, Мартиновић каже да извештај Саше Јанковића за 2015. није разматран јер је то није био известај омбудсмана, него једног од будућих председничких кандидата.

Тај Јанковићев извештај, додаје, био је пун политичких оцена и односи се на рад џавних органа које по закону омбудсман не може да контролише.

"Омбудсман нема право по Уставу да критикује рад владе без обзира колико му се она свиђа или не", истакао је Мартиновић.

Мартиновић је показао насловну страну сутрашњег НИН-а на којој је фотографија злогласног немачког нацистичког логора Аушвиц са насловом "Радни логор Србија" и навео да није чуо да се било ко од независних бранилаца људских права и слобода тим поводом огласио.

"Ово је срамота", каже Мартиновић и наводи да је Србија суверена земља која се бори да изађе из тешке кризе коју су СНС оставили у наслеђе, а НИН за своју државу каже да је радни логор.

Мартиновић је рекао и да није чуо ниједног повереника за заштиту података о личности, невладину организацију, Жене у црном, поводом тога што је на друштвеним мрежама објављена умрлица за Александра Вучића, за живим човеком.

"Нисам чуо ни Милоша Јанковића, ни Шабића, никог од независних органа да су рекли једну једину реч против оваквих монструозних ствари", рекао је Мартиновић.

"Хоћу да грађани знају ко су они који се у Србији представљају као независни стручњаци, а једини циљ им је борба против СНС. Ту мислим и на Сашу Јанковића и на Милоша Јанковића", навео је Мартиновић.

После обраћања Мартиновића уследило је неколико рекламирања Пословника, и краћа пауза после које је председница парламента Маја Гојковић изрекла опомену шефу посланичке групе Двери Бошку Обрадовићу због поређења парламента са Аушвицом.

 

 

извор: Пинк