Вести

Мартиновић: У Црној Гори се фалсификује историја

Ја сам се вакцинисао и позивам све грађане да се вакцинишу јер је то једини начин да победимо ову болест. Вакцинација је у овом тренутку једино решење да се сачувамо. Свкаога дана позивамо грађане да се вакцинишу јер нема другог начина да се од ове болести сачувамо, рекао је члан Председништва Српске напредне странке и председник посланичке групе "Александар Вучић - за нашу децу" Александар Мартиновић.

 

Устоличење митрополита Јоаникија

"Чанак после 30 година иде у Црну Гору и обнавља тзв. комитски покрет који је фалсификат старих комита који су били Срби. Њихова застава је била српска тробојка и они су били Срби, али нису могли да преболе чињеницу да је Црна Гора изгубила државност и династију", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је поставио Чанку кључно питање.

"А где сте били, у кафани негде километар и по од дешавања у Цетињу? Са Милом Ђукановићем сте седели у кафани?", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је истакао да се комити у Црној Гори данас и комити почетком 20. века не могу поредити.

"Црногорски комити су били Срби који нису могли да преболе то што је Црна Гора присвојена Србији још у доба монархије", рекао је Мартиновић и додао да се они не могу поредити са комитама данас.

"Ми данас у Црној Гори присуствујемо фалсификовању историје у Црној Гори. У једном уџбенику са почетка 20. века пише да је Црна Гора српска држава", нагласио је Мартиновић.

 

Епилог

"На жалост и у Босни и Херцеговини и Хрватској се гласови добијају на основу снажног анти-српства. Очигледно је да се политичке снаге у Хрватској, Босни и Херцеговини и Црној Гори хране мржњом према Србима и према Александру Вучићу, човеку који је за само неколико година успео да од Србије направи земљу која је успела да постане економски и политички успешна", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је истакао да се управо због тога бројни политичари из региона користе националистичким флоскулама усмереним против Србије.

"Није легитимно да се борите о идеји Црне горе без Срба, Космета без Срба, Хрватске без Срба. Српски народ је највећа жртва распада Југославије, а примери за то су дешавања на Космету, Црној Гори, Босни и Херцеговини, као и стална потреба хрватских политичара да стално плаше своје грађане српским национализмом", навео је Мартиновић.

 

Предизборна екологија

"На овом еколошком протесту један од учесника је за еколошку ситуацију у Србији крив и Зоран Ђинђић, након чега се огласила ДС и рекла како то није политички протест. То је једно политичко лицемерје Драгана Ђиласа пре свега. Овде се помињу компаније као што су ''Рио Тинто'' који се овде појавио 2004. године, што је много пре него што је Александар Вучић био на власти", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је нагласио да се на овим протестима ствара атмосфера која окривљује Србију да је она крива за глобално загревање, што је, како је рекао, потпуно неосновано.

"Очигледно је да су еколошки протести настали у једној перфидној политичкој режији дела опозиције", нагласио је Мартиновић још једном.

"Важно је да Србија наставља да буде економски успешна држава и да буде гарант сигурности свих Срба у земљама бивше Југославије", закључио је Мартиновић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк