Вести

Михајловић: Међународна заједница да реагује на насиље Приштине

Потпредседница Владе, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је, поводом новог таласа насиља и провокација администрације у Приштини, да је показивање силе према грађанкама и грађанима северне Митровице недопустиво и да претње по безбедност и опстанак Срба у покрајини неће довести до компромиса који је неопходан.

Михајловић је упитала и зашто међународна заједница остаје нема на насиље над Српкињама и Србима и толерише Куртијеве покушаје да регион врати у прошлост.

"Нове, планске провокације, демонстрација полицијске репресије и насиље које спроводе представници привремених институција у Приштини, у супротности су свему чему теже регион и Европа у 21. веку, а то су развој, толеранција и сарадња. Србија се залаже за политику мира, за дијалог и компромис, али остаје без подршке друге стране и међународне заједнице, која остаје нема када је Српкињама и Србима угрожен живот. У тренуцима када је потребно да се дијалог настави, овакве провокације, претње и репресија неће помоћи", рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг