Вести

Михајловић: Наш је интерес да избори прођу најчистије

Члан Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је да је интерес те странке да избори прођу транспарентно, а да је проблем опозиције то што нема са чим да изађе пред грађане.

“За Српску напредну странку, као главног стожера у Влади Србије, најважније је да избори прођу на најтранспарентнији начин. Наш интерес је да у поштеној утакмици грађанима покажемо резултате свог рада и поново добијемо њихово поверење”, изјавила је Михајловић.

Михајловић је истакла да су се те мере примењивале и ранијих година и да је потпуно логично да представници Владе нису у радно време у кампањи нити да се јавни ресурси користе у ту сврху.

“Није лоше да се опет понови и јасно каже која су правила. Наш интерес је да све прође најчистије и најпрегледније. Ми немамо проблем да разговарамо, али мислим да је много већи проблем за опозицију што нема програм и са чим да изађе пред грађане”, изјавила је Михајловић.

 

Ребалансом буџета више новца за инфраструктуру

Михајловић је изјавила да ће ребалансом буџета бити издвојена додатна средства за реализацију великих инфраструктурних пројеката и да ће, на пример, у новембру моћи да почну радови на изградњи ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума - Шабац - Лозница.

"Почињемо радове на мосту код Шапца почетком или средином новембра", рекла је Михајловић.

Како је рекла, Србија захваљујући стабилној финансијској ситуацији 2019. и 2020. почиње изградњу шест ауто-путева, што је озбиљан инвестициони план.

"Министарство грађевине је познато по томе да искористи сав свој буџет, а некада ту буде и додатних средстава, тако је било сваке године. У том смислу новац који се сада добија за инфраструктуру ребаланс буџета односи се искључиво на капиталне инвестиције. Нема ту новца за додатно запошљавање и плате".

Михајловић је рекла да ће ребалансом додатна средства бити намењена за деоницу Прељина - Пожега, затим за ауто-пут Сремска Рача - Кузмин, као и за Моравски коридор за који се већ наредних недеља очекује закључивање комерцијалног уговора.

"Будући да је код Крушевца завршена експропријација можемо почети и радове на том важном ауто-путу. Четврто се односи на ауто-пут и брзу саобраћајницу Рума - Шабац - Лозница".

Како је рекла, тај новац није био предвиђен у буџету за ову годину зато што није била спремна пројектно - техничка документација.

"Нисмо желели да оптерећујемо буџет, јер нисмо били сигурни да ће све око документације за ауто-путеве бити завршено ове године" рекла је Михајловић и додала да су те инвестиције вредне више милијарди евра.

 

 

Извор: Танјуг