Вести

Момировић: Борићемо се да заштитимо наше интересе

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је у Новом Саду на конференцији "Један регион - једно тржиште" да ћемо се борити да повежемо тржишта у региону, али и да заштитимо наше интересе.

"Ми уместо да причамо о томе како Србија и Босна и Херцеговина треба да граде моћан економски савез са три милијарде евра трговинске размене, принуђени смо да се бавимо темама из прошлости, али нећемо дозволити и супроставићемо се понижавању нашег народа и државе", поручио је министар Момировић.

Како је рекао, изазови који постоје у Европи и свету су велики и ако се не будемо држали и не будемо ставили фокус на интересе наших народа да заједнички градимо економију целог региона, бићемо у великом проблему.

"Србија је јако пуно инвестирала да приближи народе на Балкану, да повеже наше економије како би заједнички градили бољу будућност за све. Радићемо на томе, нећемо се предати, борићемо се да заштитимо наше интересе, борићемо се да повежемо наша тржишта", истакао је министар Момировић.

Влада Србије, истиче министар Момировић, снажно подржава приватни сектор, снажно верује у слободан проток људи и роба, јер једноставно без тога нема развоја и будућности.

"Циљ нам је да радимо на заједничком тржишту, како каже ова конференција "Један регион - једно тржиште". Тржиште је кључ, тржиште је ресурс. Србија и Босна и Херцеговина имају размену приближно три милијарде евра, то је моћан капитал. Ми желимо отварање нових фабрика, боља радна места за грађане, нове технологије и више инвестиција. Ја се надам, односно, ми се надамо да ће људи из региона то препознати, да ће бити партнери, да неће стављати свој политички кредибилитет да би прали неке светске неправде. Надам се да ће се окренути својим пријатељима у региону, да ће се окренути српском народу који пружа руку свима у региону", рекао је министар Момировић.

 

 

 

Извор: Танјуг