Вести

Момировић: Пуно ствари урађено је за Нови Пазар

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је да је пуно ствари урађено за Нови Пазар, али да има још пуно пројеката који морају да се реализују како би се тај град економски развио.

Министар Момировић је приликом отварања прве ДТЛ Леон дисконт продавнице у Новом Пазару рекао да тај град мора додатно инфраструктурно да се повеже и да се у њега доведу велике инвестиције, о чему се, како је истакао, стално разговара.

"Данас овде доводимо озбиљну трговину, компанију Леон која има више од 640 заполсених", рекао је министар Момировић.

Министар Момировић је нагласио и да је сигуран да ће се дистрибутивни центар ове компаније, који је иначе већ отворен у Краљеву ширити и у овом делу земље.

"Ова компанија јако поштује своје раднике, као и средину у коју долазе, а поштују и навике потрошача и све људе. Верујем да ће добру и неку нову праксу донети у овај дивни град. Уверен сам да је светла будућност пред Новим Пазаром као и пред целом нашом државом", рекао је министар Момировић.

У саопштењу Министарства спољне и унутрашње трговине наводи се да је отварањем продавнице Леон дисконт, до посла дошло 10 Новопазараца, а према најавама, циљ је ширење ланца продајних објеката у том граду и упошљавање више од 150 људи.

Додаје се да је представник компаније "Леон Цондитор" Илија Стојановић најавио да ће та компанија отворити још две продавнице у Новом Пазару, наглашавајући да је план да се у том граду отвори 10 објеката у којима би било запослено од 150 до 200 људи.

Министар Момировић је након отварања прве ДТЛ Леон дисконт продавнице у Новом Пазару, у пратњи домаћина, министра туризма и омладине Хусеина Мемића и градоначелника тог града Нихата Бишевца обишао радове на реконструкцији Алтун Алем џамије и цркву Светих апостола Петра и Павла у Расу.

 

 

 

 

Извор: Танјуг