Вести

Напредњаци спремни за изборе 2012.

Томислав Николић представља предизборни програм СНС

Томислав Николић, о Програму СНС каже:

«Прво што ћемо урадити, како бисмо убедили инвеститоре да се врате у Србију, је да се обрачунамо са корупцијом, која годишње исиса из Србије једну милијарду евра. Иницијални план за ту борбу представили смо у јуну месецу у Београду, на скупу о коме српска јавност није обавештена преко медија.

Кад победимо, разоткрићемо све власнике медија који се сад крију, осветлићемо српску медијску сцену. Створићемо истинску слободу за новинаре, да могу отворено да извештавају о стварном животу у Србији.

Смањићемо трошкове и привилегије које угрожавају Србију. Преполовићемо парламент. Скупштина Србије не сме да има више од 125 посланика.

Донећемо нови Закон о јавним набавкама, смањићемо број министарстава. Укинућемо све непотребне агенције које служе да запошљавају страначке активисте, троше наш новац и поскупљују наш живот.

Охрабрићемо наше грађане да живе поштено и да захтевају да поштено живе и они који их воде. Властодршци мисле да могу вечито да нас обмањују и да никада неће да плате цену. Варају се.

Установићемо нулту политику толеранције за свако незаконито понашање које откријемо.

Српска напредна странка има неколико циљева - и Косово и Европска унија, и истовремено, најтешња могућа сарадња са Руском Федерацијом, Кином и осталим пријатељима у свету на истоку, западу, северу и југу.«

Избори 2012 ће можда бити пре него што је Влада тврдила да је нормално

О изборима 2012. Томислав Николић, председник Српске напредне странке, каже да не би био изненађен да се избори 2012. одрже пре пролећа, када истиче законски рок за њихово одржавање.

„Не бих био превише изненађен да ових дана стигнемо до тога да дође до нових избора… Очигледно је да ћемо имати изборе раније него што је Влада тврдила да је нормално за Србију.

Из „вештачких сукоба“ у владајућој коалицији јасно да свака странка заузима своју позицију, како би на следећим изборима коалиција освојила што више гласова и саставила „неку нову владу“.

Ово је један паклени план коалиције да у својим редовима изнедри и патриоте, и екстремне елементе, да покупи гласове и оних који су за ЕУ, и оних који су против, оних који су за борбу за Косово и поделу и предају Косова, па да после кажу – морамо сви заједно, то је у интересу Србије“.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ