Вести

Нећу пакт са Тадићем

Николић је казао да Србија није у ситуацији у којој би две најјаче странке направиле такву врсту сарадње о којој говори Љајић.
- Хвала њему што брине о интересима Србије, али коалиција са ДСом није могућа у неко догледно време. Како би изгледао тај пакт ако нема заједничког програма, заједничких принципа? Зар треба да дођемо у ситуацију да правим Владу са Тадићем, а да му онда кажем да ухапси овог или оног криминалца из својих редова? - рекао је Николић. Он је додао да би евентуалним савезом са Тадићем, СНС амнестирала ДС за све лоше ствари које је урадила у протеклих девет година.
- И ДС је свесна колике проблеме има у коалицији. Али, најбоље би било да имамо изборе. Нормално је да треба да постоји политички ривалитет између нас и ДСа, али не и непријатељство. Сарадња са ДСом значила би потврду свих бруталних лажи које су изговорене на рачун СНСа, на пример, да смо тобоже поцепали странку како бисмо помогли демократама и како бисмо са њима ушли у власт - рекао је Николић.
Коалиција са Тадићем, додао је он, није могућа и зато што СНС не зна какав је прави однос ДСа према Војводини, према Косову и Метохији...
- Како онда могу да знам да ли Тадићу одговара програм моје странке и шта би било прихватљиво за све - нагласио је Николић.

Љајић прихватљив партнер

Председник новоформиране СДПС, Расим Љајић, рекао је да је његова партија у коалицији са напредњацима у Пријепољу, те да не види зашто две партије не би сарађивале и на централном нивоу. Николић је одговорио да СНС не одбацује ниједну партију мањина са којом има блиске принципе, па ни партију Расима Љајића.