Вести

Нема повлачења пред батинашима

Глупани воде кампању
Тако и данас, нико неће, не да постави питање, већ да пренесе постављено - зашто и због чијег немара и криминала Србија у енергетској сфери губи 112 милиона евра годишње, с ким се то све из демократско-социјалистичке номенклатуре повезао Војин Лазаревић, нико неће да пита како је то могуће да двојица политичара из
највеће владајуће странке имају више пара и имовине, него сви српски јавни функционери од 1804. године, дакле од Првог српског устанка, заједно, и како је то могуће препоштеним радом зарадити и још имати образа да нападате за корупцију и лоповлук све оне који вам се политички супротстављају.
Пошто у Србији влада општи себичлук и притајено радовање када власт напада неког другог у опозицији, покушаћу да направим изузетак и рећи ћу да су последњи напади на Коштуницу и Вељу потпуно бесмислени и да умирем од смеха читајући каквим све глупостима и идиотским кампањама је власт у стању да се бави. Ипак, власт је нашла своју батину, а све што сам написао само је почетак њиховог прљавог обрачуна, обрачуна који им неће донети спас, већ ће их одвести директно у амбис, с опозицијом у Србији и Српском напредном странком као њеним најјачим делом.
Дакле, не нарочито паметни људи из врха ДС, у такве не рачунам Тадића, па ни Шапера, смислили су да са власти никада не треба да оду. Осладило им се, рачунају - кад је Броз могао доживотно да влада, могу и они бар толико, посебно сад, кад су кренули утабаним стазама Мире Марковић. Тим и таквима, својствено је да не читају књиге, али им то не смета да мисле да су најпаметнији и једини способни да врше власт у Србији. Ипак, најсмешније ми је то што, по опробаном рецепту, свакога дана ми дође неки назовипријатељ у страначке просторије да ми објасни како ДС спрема страшну кампању против Томе и мене, те би можда било добро да на време схватимо како победе, политичке, и нису баш увек добре да ти се догађају, него да се ми, због сопственог здравља, брже боље повучемо из те трке и препустимо демократама да бескрајно дуго и неодговорно владају. Нећемо да се повучемо. Нећемо да бежимо. Немамо право, не због нас, већ због грађана Србије који желе промене и другачију власт.

Шешељ и шпијунске агентуре
Нисте нас уплашили, ни ви из ДС, ни Б 92, ни дојучерашњи криминалац, тако га је Шешељ некада звао, а данашњи бизнисмен Ратко Кнежевић, ни ваша батина - Српска радикална странка, ни Блиц ни РТС. Ви само удрите, а ми ћемо да трпимо и бесомучно дуго и упорно постављамо питање о богатству свих српских политичара са једне и двојице ваших политичара са друге стране, па можда некада, после свих прогонстава, ако ни од кога другог, од народа добијемо одговор. Можда се сетимо после десетогодишњих прозивки за све наше станове, да питамо, а одакле паре за стан од 400 квадрата у Авалској у Београду вашем дивном министру и зашто о томе нико не сме ни реч да каже, а ако се случајно дрзне да кроз имовинску карту тог дивног човека то случајно помене, у те новине сутрадан, опет случајно, стижу све могуће инспекције и пореске полиције. Мислите ли да ћете у Врбасу себи да обезбедите победу зато сто сте направили тројни пакт са радикалима и социјалистима, зато што сте бруталном силом омогућили радикалима да предају потписе подршке њиховој изборној листи пре нас? Нећете, људи нису неписмени, све знају и све су видели. Само политички слеп човек може да не види како вам је Шешељ изненада постао драг, а и ви њему.
Смешно је кад Шешељ у свом обраћању политичком трибуналу у Хагу, у тренутку кад говори о српској штампи говори о Блицу и НИНу, у власништву Рингиера, а те исте новине до јуче је оптуживао за антидржавно и антисрпско деловање. Тачније, називао их је шпијунским агентурама, а сад су шпијуни постали, ваљда сви они против којих те шпијунске агентуре пишу. Онако успут и случајно, Б 92, по Шешељу највећа шпијунска агентура у Србији, постаје његов највећи савезник у борби против напредњака. Мораћу, ипак, да га разочарам. Његов тонски напад на Тому и мене, а шта би друго у животу причао, није објављен зато што је он много паметан или важан, већ зато што је један од оне двојице најбогатијих позвао телефоном свог уредника и замолио да пусти то Шешељево лупетање, јер је у најбољем интересу државе и ДС да се настави сукоб напредњака и радикала, а да њима руке остану чисте.
Узгред, желео бих да обавестим једног од најбогатијих да не прича по граду како сам се тајно састајао са Љиљом Смајловић и Слободаном Рељићем, јер то није истина и никада се нисмо договарали како би требало да изгледа одређени број НИНа. Нисмо се састајали, не зато што ја то не бих урадио, напротив, било би ми задовољство, већ, просто знам да би то њима направило проблем, али видим да је и лаж била довољна да смените Рељића и оцрните Смајловићку. Онако бахато и брутално, и то због једне насловне стране и једног кратког ауторског текста. Претерано и непотребно. Пре свега, нервозно.

Цивилизована смена власти
На крају, надам се да ће нормални људи у ДС, а свакако их није мало, схватити да држава не зависи од било којег појединца, да неће нестати и пропасти уколико се власт промени, а ако то буде изведено на цивилизован начин, ма кад да се деси, увешће ДС у ред озбиљних, одговорних и државотворних странака које могу рачунати на будућност у свом политичком деловању. Ако, пак, коначно реше да батином и силом, медијском или било каквом другом, наставе обрачун са опозицијом, не само да ће порушити све политичке мостове нормалне комуникације у Србији, већ ће тиме потписати и запечатити, дугорочно, своју политичку судбину. Радовао бих се овом првом, не плаши ме ово друго. Само, за Србију не би било добро.
П. С. Батина никада неће постати батинаш. Тај степен еволуције не познаје ни Дарвин. А, батина кратко траје. Бар то би у СРС требало да знају

Аутор: Александар Вучић