Вести

Николић: Ко не спроведе одлуку ГО, биће искључен из странке

Радомир Николић, председник Извршног одбора СНС, говори о „Колекционарима“ положаја: "Ако до следеће недеље не одаберу функцију, биће избачени из странке."

200 чланова Српске напредне странке обавља више функција на различитим нивоима власти и они ће морати до наредне недеље да одаберу само једну фотељу или им прети искључење из партије!

Ово је за „Новости“ поручио Радомир Николић, шеф Извршног одбора СНС, који објашњава да су после детаљне анализе направили регистар својих функционера од локала до републике и „детектовали“ све оне који имају дупле функције:

- За то смо користили наше критеријуме, који су много оштрији од оних које предвиђа Агенција за борбу против корупције. Многи су се позивали на Агенцију, доносили потврде да се не налазе у сукобу интереса, да могу да обављају две функције. Али, ми не гледамо само шта је по закону, него шта је морално и тражимо од наших људи да буду пример свима осталима.

Николић поручује да ће током наредне недеље јавности бити доступан комплетан извештај Извршног одбора СНС - тачан број и имена функционера с „вишком“ функција“, колико њих је поднело оставке, а ко се о то оглушио.

- Имају још неколико дана да спроведу то што је ГО од њих тражио, а санкција је јасна - искључење из странке и губитак свих функција. Многи су поднели оставке, а о томе нису информисали странку. 

Чекамо и потврде од установа од којих су људи именовани да су заиста и поднели оставке. Тек када све те податке прикупимо, о свему ћемо обавестити јавност.

Чак ни чињеница да у неким случајевима дупла функција није плаћена или функционери накнаде уплаћују у добротворне сврхе - није била олакшавајућа околност за кадрове СНС. Николић каже да ће се и од тих људи тражити да одаберу само једну позицију.