Вести

Орлић: Опозиција није сигурна који су тачно њени захтеви

Трећи по реду округли сто између представника власти и опозиције одржан је на Факултету политичких наука. У делу отвореном за јавност говорили су представници цивилног сектора. Цесид је изнео 10 препорука за слободније и фер изборе, а једна од њих је покретање процедуре за избор нових чланова РЕМ-а.

Народни посланик и члан Председништва Српске напредне странке рекао је да је сигуран да опозиција није сигурна шта је хтела и који су тачно њени захтеви.

Они траже да се њима да РЕМ и РТС, да би имали утицај у свему томе. То нема везе са законима. Ако причамо о РТС-у, Скупштина са тим нема никакве везе. Свела се књига на два слова, а то су ове две институције, објаснио је Орлић.

Орлић је рекао да опозиција захтеве није ни срочила, па због тога није могла ни да прецизира шта тачно жели.

Они су хтели да ми правимо неки наводни "партијски плен". Сада траже да прегазимо све законе, да кажемо да ништа не важи да би Ђилас заштитио своје интересе, оценио је Орлић.

Део опозиције најавио је и бојкот предстојећих избора, што је по Орлићу погрешна одлука.

Орлић такође сматра да је најважније да на улицама нема нереда и насиља.

Поново су претили неким немирима. То је лоше, ми морамо да причамо о конструктивном приступу. Ми смо јасно рекли шта је за нас прихватљиво, буквално све. Ако можемо да урадимо било шта, онда је још боље. Нама је част. Нека не прете насиљем и нередима, то никоме у Србији не треба, закључио је Орлић.

 

 

Извор: ТВ Пинк