Вести

Орлић: Пуна подршка јуначком српском народу на КиМ

Српска напредна странка упозорава на неиздрживу ситуацију на Косову и Метохији и моли међународну заједницу да реагује због тешке ситуације у којој се налазе косовски Срби, изјавио је потпредседник Народне скупштине и члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић.

"Позивамо међународну заједницу не да се огласи већ и да реагују, присутни су на Косову и Метохији, имају механизме и ауторитет", рекао је Орлић на конференцији за новинаре на којој је осудио и вербалне нападе на мајку председника Србије, али и изостанак реакција.

Већ шест дана на северу су РОСУ, оклопна возила, а све то представља и кршење Бриселског споразума, рекао је Орлић и нагласио да Српска напредна странка поздравља и пружа подршку достојанственом и јуначком српском народу који све то издржава и улаже надљудске напоре да се ситуација реши али тако да не буде угрожено ни њихово ни достојанство Србије.

Орлић је реаговао и на уклањање транспарената и билборда са натписом Заједница српских општина и питао ко су људи којима смета Заједница српских општина која је требало да је неспорна.

"Коме Заједница српских општина смета да је спреман насиљем да одговара на то што пише", питао је Орлић и додао да Београд очекује да међународна заједница каже да ли је такво понашање исправно.

Орлић је изразио незадовољство и због изостанка реакција на увреде које је писац Марко Видојковић и "онај други са њим" изнео на рачун председникове мајке.

Оценио је да су сви ти напади на породицу Вучић, председникову децу резултат онога што слушамо од "Драгана Ђиласа, Маринике Тепић и свих који припадају тајкунско-мафијашком делу бившег режима".

"Морамо да питамо шта се дешава са осталима, да ли је могуће да не реагују они који би морали да реагују први, зашто ћути повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, јавни сервиси, самопроглашени заштитници културе говора, достојанственог односа у политици, НУНС, НДНВ ...", упитао је Орлић и осудио став Независног удржења новинара Србије да се то десило на неком подкасту и да ту нема ништа спорно.

Изразио је незадовољство због тога што сви ћуте, чак и странке који би са више жара реаговале да "неко увреди куче".

 

 

Извор: Танјуг