Вести

Рагуш: Косово и Метохија је саставни део Србије

Заменица председника посланичке групе Српске напредне странке "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Марина Рагуш одговорила је опозиционом посланику коалиције НАДА Милошу Јовановићу да је статус Косова и Метохије решен Уставом, у коме пише да је саставни део Србије, и важећом резолуцијом 1244, а на његове наводе о лошој атмосфери, поручила да она зависи од опозиције.

Рагуш је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије истакла да је атмосфера у парламенту онаква какву су напредњаци и очекивали, додајући да су они желели да верују да постоји шанса да се кроз аргументовану полемику расправља о различитим политикама и да дође до спуштања тензија.

Рагуш је рекла да се на прес конференцији Милоша Јовановића могло чути да је за то крива Српска напредна странка и "издајничка политика".

"Статус Косова и Метохије је решен Уставом, Косово и Метохија је саставни део Србије и то се налази у преамбули. А други документ је резолуција 1244, а према мом сећању није сторнирана, већ је на снази", рекла је Рагуш.

Рагуш је подсетила и да је Милош Јовановић био у преговарачком тиму, да је био саветник Слободана Самарџића који се тада бавио Косовом и Метохијом, а да је у њиховом мандату такозвано Косово прогласило своју независност.

Такође, како је рекла Рагуш, почетком њихове власти 2000. ослобођено је 2.000 албанских терориста, између осталог, и злогласну браћу Мазреку.

"Толико о патриотизму Милоша Јовановића", рекла је Рагуш.

Истакла је и да од опозиције зависи каква ће бити атмосфера и у парламенту и друштву, те приметила да нико није осудио из опозиције напад на активисткиње Српске напредне странке.

 

 

Извор: Танјуг