Вести

Шапић: Србија треба да има свој политички пут

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић рекао је да Србија данас води једну нову политику чији је утемељитељ Александар Вучић.

Шапић је истакао да је то политика у којој је Србија војно далеко јача него што је била, економски далеко снажнија по чему чак постаје лидер овог дела Европе.

"Србија је данас дипломатски далеко утицајнија, геополитички позиционирана на један потпуно другачији начин и то тако да Вучић има добре дипломатске односе и са оним државама и државницима са којима се не слажемо ни око чега, то се зове квалитетна дипломатија. Ми се данас бавимо и националним освешћивањем, својим идентитетом, почињемо да говоримо о својој историји, да отворено говоримо о српском народу, желимо да позиционирамо Србију као матицу српског народа поред тога што морамо да будемо домаћинска кућа за све грађане", нагласио је Шапић.

Шапић је казао да ће Србија бити примљена у Европску унију оног тренутка када они буду проценили да се то њима исплати. „ Србија треба да трасира свој пут и своју политику. Дубоко верујем да уколико наставимо да економски јачамо, да правимо добре односе са државама не само у региону него и у свету, уколико будемо имали стабилну економску ситуацију и тржиште онда ће и комшијске земље, којима ми делујемо као проблем,  почети да мењају свој став према нама јер ће видети да ће и они профитирати уколико буду имали добар однос са нама „ казао је Шапић и додао да мудре државе и народи који нису бројчано велики морају да се уклопе са великим силама, јер када им се супротставите они могу због свог малог интереса да угрозе ваш велики интерес, а то се, како каже Шапић, нама у историји већ дешавало.

Шапић је оценио да људи који у јавном простору, псују, прете нису вредни пажње. „ Начин на који комуницирате са људима, без обзира да ли се политички слажете или не,  показује како ви видите свет око вас. То како се неки понашају је део бољшевичке, комунистичке идеологије а она гласи: истина је само онаква како је ми представимо и како је ми пропагирамо и свако други ко на други начин живи и ради биће проказан и ми ћемо му судити. То је бољшевизам и ништа друго“ рекао је Шапић.

Шапић је упозорио да људи који прете насиљем треба да знају да они којима се прети неће седети скрштених руку, а да то води у грађанске сукобе а они по правилу буду најкрвавији. „ Ми који се са тим не слажемо треба баш обрнуто да се понашамо. Овакве ствари треба да се осуђују али понекад и да се игноришу јер им дајемо простор који они не заслужују. Верујем да је начин да се боримо против оваквих појава да укажемо на то како не треба и да својим примером покажемо да то што се са неким не слажемо и што смо различити није разлог за ширење мржње“ закључио је Шапић.

 

 

Извор: Танјуг/ ТВ Пинк