Вести

Шапић: Вучића нападају они који желе да зауставе Србију 

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић говорио је о темама које су анализирали чланови Председништва Српске напредне странке на јучерашњој седници, те открио да су теме попут прислушкивања председника и ухођења његовог брата питања за надлежне државне, а не страначке органе.

"Председник нас је известио о стварима које су се дешавале у протеклих месец дана, он је имао низ посета и састанака. Ближе нас је упознао са стварима које се тичу пре свега спољнополитичким дешавањима, актуелне гасне кризе, састанцима о придруживању Европској унији", навео је Шапић.

Шапић је рекао да је било и речи о Скупштини странке, која је померена за 20 дана због епидемиолошке ситуације.

Како је додао, о оним стварима које су на насловним странама дневних новина, попут прислушкивања председника Србије, подметању његовом брату, није било речи.

"То су питања за надлежне државне органе и нико за сада на нашим страначким органима није дозвољавао себи да улази на било који начин да утиче на њохове одлуке. Сваки иоле озбиљан и пристојан човек ће сачекати да види епилог. На ту тему нисмо разговарали", рекао је Шапић.

Свакако да ће и те ствари и многе друге утицати на неке одлуке чланова странке, скупштине странке, на Конгресу који ће бити одржан од 11. до 14. ћемо покушати да представимо десетогодишњи програм развоја странке, али и Србије. Српска напредна странка постоји 13 година, настојала да се регенерише и једна је од ретких која је радила на себи.

Шапић је оценио да Српска напредна странка успева да одговори изазовима времена и да се константно мења.

Како је додао, на седници Председништва је био и Небојша Стефановић, али оно што се пише у медијима није била тема.

Упитан о прислушкивању Вучића и ухођењу његовог брата, Шапић је рекао да је то доста опаснија ствар него сам атак на Вучића лично и персонално.

"Потпуно је јасно зашто се Вучић напада лично од стране неких политичких кругова у земљи, тако и од страних фактора. Напада се јер је он персонификација садашње политике Србије, утемељивач нове српске политике и савремене Србије. То је чињеница. Они који су проценили да Србија не би требало да буде овако позиционирана економски и геополитички врше нападе на њега", додао је Шапић.

Шапић је рекао да му није јасно, како људи који нису политички истомишљеници Српске напредне странке себи дозвољавају да подржавају нападе на председника.

"Вучића можете да не волите, али морате да заштитите институцију председника, као и премијера. Људима који су му блиски ово тешко пада. Ударити на породицу не знам да ли постоји било шта ниже од тога, ту су реакције често рефлексне и непромишљене. Он је успевао да се обузда, мислим да нико од нас не може да зна кроз шта он пролази", рекао је Шапић.

Нејасно ми је како људи који се и не слажу са нашом политиком могу свесно да подржавају такве ствари и нападају председника, да им је у реду да се прислушкује председник, да се формирају паралелне структуре у државним органима. Мислим да је циљ већи од дискредитације Вучића.

Шапић је истакао да му није јасно како неки озбиљни људи који претендују да једнога дана буду део власти, да воде државу, не осуђују већ подржавају овакве ствари.

"Ако желите да будете озбиљан политичар не можете да будете против своје државе. Можете против било које странке, али не против државе", рекао је Шапић.

 

 

Извор: ТВ Пинк