Вести

Селаковић и aрхиепископ Јеронимос Други о блискости два народа и цркве

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се у Атини са архиепископом атинским и целе Грчке Јеронимосом Другим, коме је пренео поздраве патријарха српског Порфирија и захвалио на доследној подршци нашој земљи и народу.

"Подршка и разумевање коју братски грчки народ показује према Србији и српском народу, а која траје колико трају и два народа, јесте нешто што нам је помагало и помаже да опстајемо у тешким ситуацијама и временима, знајући да има неког ко дели наше погледе на свет и систем вредности", рекао је Селаковић.

Помоћ и подршка грчког народа и цркве у тешким временима за српски народ јесте, према Селаковићевим речима, нешто што се не заборавља и што сведочи о истинском братском осећању.

Како је истакао Селаковић, ни према једном другом братском православном народу Срби немају изражено осећање какво имају према грчком.

Селаковић је саговорнику захвалио и на доследној подршци по питању Косова и Метохије.

"Ако се не будемо помагали и сарађивали по том питању, будите уверени да нису малобројни они којима ће се та несарадња и одсуство подршке и те како допасти", рекао је Селаковић.

 

 

 

Извор: Танјуг