Вести

Селаковић: Јачати сарадњу са Непалом која датира још из периода ПНЗ

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се са министром спољних послова Непала Нарајаном Кадком.

Селаковић је констатовао да су билатерални односи традиционално пријатељски, оценивши да постоји значајан простор за даље развијање политичког дијалога.

Селаковић је пренео да Србија придаје велики значај развоју односа са Непалом, с обзиром на то да је тесна сарадња установљена још током заједничког деловања у оквиру Покрета несврстаних земаља, од његовог оснивања.

Шеф српске дипломатије посебну захвалност упутио је поводом јасног става Непала по питању Косова и Метохије, изразивши очекивање да ће Непал задржати тај принципијелан став, али и наставити да подржава Србију у међународним организацијама.

Истакао је да постоји спремност Србије за продубљивање укупне сарадње, нарочито у областима пољопривреде, економије, трговине, науке и образовања.

Овом приликом, Селаковић је саговорника информисао о економским приликама и повољној инвестиционој клими у нашој земљи, те је упутио позив непалским компанијама да улажу у Србији.

Такође, министар Селаковић изразио је наду да ће се непалски студенти и даље пријављивати за стипендије у оквиру програма "Свет у Србији" за школовање у нашој земљи, и да ћемо и на тај начин приближити наше две државе. Истакао је да је Србија од ове године учетворостручила број стипендија за непалске студенте, на чему му је непалски шеф дипломатије захвалио.

 

 

 

Извор: Танјуг