Вести

Селаковић: Пријатељски односи са Сиријом још из времена СФРЈ и Покрета несврстаних

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић разговарао је у Њујорку са министром иностраних послова Сирије Фејсалом Мекдадом.

Селаковић је истакао да Србија сматра Сирију пријатељском земљом, са којом односи датирају још из времена Социјалистичке Федеративне Републике Југославије и Покрета несврстаних-

Са тим у вези, Селаковић је изразио задовољство што ће делегација Сирије, на челу са министром Макдадом, присуствовати скупу у Београду којим ће бити обележен значајан јубилеј – 60 година од Прве конференције Покрета несврстаних.

Селаковић је поручио да је Србија опредељена за јачање политичког дијалога са Сиријом, и изразио наду да ће Сирија успети да превазиђе последице трагичних десетогодишњих дешавања у својој земљи.

Такође, Селаковић је изнео спремност за унапређење економске сарадње и трговинске размене по стабилизацији ситуације у Сирији.

Селаковић је посебно захвалио на чврстом и принципијелном ставу Сирије о непризнавању једнострано проглашене независности такозваног Косова и залагању за поштовање међународног права. Такође, Селаковић се захвалио на подршци коју Сирија пружа нашем територијалном интегритету и суверенитету у међународним организацијама.

 

 

 

Извор: Танјуг