Вести

Селаковић: Свака породица палог борца заслужује поштовање

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Никола Селаковић уручио је Борачку споменицу родитељима погинулог борца у Бици на Кошарама Насеру Вучељу.

Министар Селаковић изразио је задовољство што је у прилици да посети породицу Вучељ у Новом Пазару, која је према његовим речима, пре тачно 25. година 19. априла у одбрани отаџбине, дала највећи допринос дајући свога сина Насера Вучеља, који је јуначки страдао бранећи Србију у Бици на Кошарама.

"Овде сам данас био у прилици да се сретнем са његовим оцем, са његовом мајком, са његовим братом, са мојим драгим пријатељем Мирсадом Ђерлеком који је сродник ове честите породице, да их посетим и да им уручим Борачку споменицу у име Републике Србије и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Свака породица палог борца, која живи у Србији заслужује поштовање и бригу нашег друштва. Сваки пали борац који је својом жртвом показао и своју љубав према Отаџбини, заслужује да га памтимо и никада не заборављамо. Ово данас је за ову породицу био можда један мали симболичан гест, али важан гест, јер овим показујемо да и после 25 година нико није заборављен и да ништа није заборављено, да ћемо вечито чувати успомену на наше хероје, а међу именима хероја златним словима уписано је име Насера Вучеља“, рекао је министар Селаковић.

Министар Селаковић поред уручења Борачке споменице поводом 25. годишњице од смрти Насеру Вучељу, положио је венац на његов гроб. Насер је један од 108 хероја који су на Кошарама дали свој живот за Отаџбину и поводом годишњице од погибије, једна улица у Новом Пазару понела је његово име.

 

 

 

Извор: Танјуг