Вести

Селаковић захвалио Еритреји на доследној подршци по питању КиМ

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се са министром иностраних послова Еритреје Османом Мохамедом Салехом, који је у Београду учествовао на скупу поводом 60. годишњице одржавања прве конференције Покрета несврстаних земаља.

Министар Селаковић је оценио да постоји простор за јачање политичког дијалога на високом и највишем нивоу кроз размену посета, као и за унапређење економске сарадње, подсетивши да наредне године обележавамо десет година дипломатских односа.

Шеф српске дипломатије је навео да су трговина, пољопривреда, агроиндустрија и одбрамбена индустрија области у којима постоји простор за развој сарадње.

Такође, према његовим речима, две државе имају недовољно развијене правно-уговорне темељне сарадње, и на томе би требало радити.

Министар Селаковић је захвалио Еритреји на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије по питању Косова и Метохије, као и на доследној подршци нашој држави у међународним организацијама.

Нагласивши потенцијал за сарадњу у области образовања и културе, Селаковић је позвао младе из Еритреје да искористе могућност стипендираног студирања у нашој земљи у оквиру пројекта "Свет у Србији", путем ког ће се годишње школовати хиљаду младих из нама пријатељских земаља.

 

 

 

Извор: Танјуг