Вести

Српска напредна странка прва предала листу за покрајинске изборе

Коалиција предвођена Српском напредном странком вечерас је Покрајинској изборној комисији прва предала листу кандидата за покрајинске изборе, а листа носи назив "Александар Вучић - Србија побеђује".

Прва на листи коалиције је чланица председништва Српске напредне странке, Маја Гојковић, која је након предаје листе рекла новинарима да се захваљује грађанима Војводине који су својим потписима омогућили тој коалицији да као прва преда листу кандидата са комплетном документацијом за изборе за Скупштину АП Војводине.

"Све странке које чине нашу коалицију деле једнаку идеју са Српском напредном странком да Војводина у овом тренутку заслужује много боље, заслужује да добије тим људи који ће је водити заједно у сарадњи са Републиком Србијом у много бољу и економску и политичку будућност. Војводина заслужује тим људи који ће је водити и који ће радити у интересу грађана Покрајине, а не у интересу политичких странака и у личном интересу", рекла је Гојковић.

Она је истакла да у овом тренутку постоји интерес који је много већи од политичког и партијског интереса и да зато СНС на изборе излази на уједињеној коалиционој листи, јер, како је казала, "само уједињени можемо да урадимо много тога за ову покрајину и ову државу".

"Вођени примером Републичке владе и премијера Александра Вучића, који је за две године успео да својим самопрекорним радом и посвећеношћу извуче Србију из економске кризе, убеђени смо да ћемо 24. априла вољом грађана Војводине добити исто тако добру владу Војводине која ће чврсто сарађивати са владом Републике Србије", рекла је Гојковић.

По њеним речима 24. априла грађани Војводине ће одлучити којим путем ће кренути Војводина и одредити да ли, како је казала, "желе да се задржи садашње стање пропасти Војводине и безнађа или желе пут будућности, пут европских интеграција, пут великог економског опоравка".

Гојковићева је на крају рекла да су у СНС убеђени да могу да задобију поверење грађана Војводине да ураде много тога за Војводину и много боље него што је урадила актуелна покрајинска власт предвођена ДС у предходних 16 година.

Покрајинској изборној комисији коалиција окупљена око СНС предала је 6.844 потписа грађана који подржавају листу "Александар Вучић - Србија побеђује" коалиције на којој се налази 120 кандидата за посланике у Скупштини АП Војводине.

Овлашћено лице за подношење листе "Александар Вучић - Србија побеђује" за покрајинске изборе је потпредседник Извршног одбора СНС Дамир Зобеница који је члановима Покрајинске изборне комисије рекао да је предата сва неопходна документација како би листа била прихваћена.

Према слову закона странке и коалиције које желе да учествују на изборима за покрајински парламент морају прикупити минимум 6.000 потписа грађана Војводине уколико имају свих 120 кандидата, а странке националних мањина морају имати минимум 3.000 потписа.

Покрајинска изборна комисија има рок од 24 сата од пријема листе да се изјасни о њеној исправности.