Вести

Тодоровић: Људи из Европе и региона долазе у Србију да се вакцинишу

Због заразнијег, Делта соја новог коронавируса, многе земље увеле су обавезну вакцинацију за неке професије и групе грађана, али и ограничења кретања уз такозване "ковид пропуснице". У највећем броју случајева ради се о земљама са високим демократским стандардима и поштовањем људских права.

Србија бележи пораст броја заражених и ослања се на вакцинацију као најбоље средство за борбу са вирусом. Треба ли је учинити обавезном макар за неке професије и треба ли увести ограничење кретања или је за то касно како говоре неки чланови владиног кризног штаба. О томе у дебати је расправљао народни посланик Српске напредне странке Ђорђе Тодоровић.

"Јасан показатељ да је Србија на добром путу и да брине о својим грађанима је то што је држава Србија на челу са председником Александром Вучићем обезбедила вакцине, притом су оне потпуно бесплатне, и на све то људи из региона долазе да се вакцинишу, не само из региона већ и из Европе", рекао је Тодоровић.

Тодоровић је нагласио да је тотално лицемерно оно што господин Ковачевић из Социјалдемократске странке прича.

"У једном тренутку каже да би поштовао оно што каже држава, затим се залаже и за  обавезну вакцинацију, али оног тренутка када би држава рекла да је обавезна вакцинација, били би међу првима који би организовали протест, опет ударали на Народну скупштину, гађали полицајце, разбијали главе, јер то је њихова политика, то је иста она политика коју су водили до 2012. године.", рекао је Тодоровић.

"Политика пропасти и пошасти где су се одређени људи богатили, где су богатили и Ђиласа и Маринику, да би они данас контролисали медије у Србији и да би могли на тим медијима да пропагирају управо ову своју политику", закључио је Тодоровић.

 

 

Извор: РТС 1