Вести

Весић: Драган Ђилас је незналица

Данашње обраћање Драгана Ђиласа поводом изградње београдског метроа показало је да је бивши градоначелник Београда против тога да се у Београду гради метро као и да заиста ништа не разуме о томе како се граде овако велики инфраструктурни пројекти, рекао је заменик градоначелника Београда и члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић.

Жалосно је да је таква незналица икада била у прилици да одлучује о развоју Београда. 

Ђилас је, док је био градоначелник, јавно обећавао да ће да почне да гради метро 2008, 2009, 2010 и 2012. године. Сваки пут је обмануо грађане. Није имао пројекат изградње метроа на основу кога једино може да се одреди цена изградње већ скице и цртеже тако да је његова прича о цено изградњи метроа за две милијарде евра једнако кредибилна као да је рекао да то може да се уради за један евро. Његовим скицама и цртежима нису претходиле студије сабраћаја, мастер план саобраћаја као и студија линија јавног превоза које су радили наши најбољи саобраћајни стручњаци као реномиране компаније из Велике Британије, Француске и Аустрије што је све био случај пре него што је Град сада одредио трасе прве две метро линије. Тако да је линије метроа које Ђилас данас показивао цртао сам у кабинету, вероватно уз драгоцене савете голуба Гуте. 

За разлику од њега, који није ни знао како да се изгради метро, нити је имао пројекте изградње, нити се бавио анализом саобраћаја а није ни умео да обезбеди новац за изградњу захваљујући подршци Председника Вучића и Владе Србије Београд данас све то има. 

Зато ће у новембру ове године почети изградња београдског метроа. Волео бих да Ђилас има бар толико части да се радује томе да Београд добије метро. Нажалост, злоба и сујета зато што он није изградио метро су толико велике да сада чини све да Београд не добије најважнији инфраструктурни пројекат - метро. Такво понашање није лепо јер метро је намењен свим Београђанкама и Београђанима па и Ђиласу. Нећу да будем толико зао да кажем свима осим Ђиласу јер се он по граду вози џипом а био је први и једини градоначелник у историји Београда који је ишао по граду са обезбеђењем. 

Предлажем Ђиласу да сачека 2028. годину и да се провоза првом линијом метроа. До тада ако већ не може да помогне нека не смета и нека пусти нас који знамо, имамо воље а обезбедили смо и новац да метро изградимо.

 

 

 

Извор: Танјуг