Вести

Весић: Град учинио све да се Сајам књига одржи, одлуку донели издавачи

Заменик градоначелника Града Београда Горан Весић рекао је да уколико Сајма књига не буде ове године, то ће бити одлука издавача јер је Град Београд учинио све да се сајам одржи.

Весић је подсетио да је лично летос имао састанак на којем је разговарано о организацији, те да су издавачи тражили да њихови представници буду у Одбору, што је одмах прихваћено.

"Разговарали смо о могућности да се Сајам књига одржи, а Град Београд је понудио свим издавачима да плати 50 одсто цене закупа, односно да закуп буде 50 одсто нижи јер би га град субвенционисао. Били смо спремни да се одржи под условом да на сајам могу да уђу само вакцинисани, односно они са пи-си-ар тестом, а чак смо били спремни да направимо и пункт за вакцинацију и свако ко би се вакцинисао добио би карту за улазак на сајам. Што се Града Београда тиче ми смо били потпуно спремни да се сајам и одржи", истакао је Весић.

Весић је прецизирао да је данас видео писмо издавача, које је доспело у јавност.

"Уколико не буде Сајма књига то ће бити одлука издавача. Ту одлуку могу да разумем јер није се лако организовати у условима епидемије, али ми је жао што се то дешава јер смо све друге манифестације одржали: Фест, Октобарски салон, Битеф и друге, предстоји и Џез фестивал. Жао ми је што ће Сајам књига бити једина градска манифестација која неће бити одржана, али то је одлука издавача и ми ту одлуку поштујемо иако смо урадили све што је у нашој моћи да дође до одржавања сајма", навео је Весић.

 

 

Извор: Танјуг/Б92