Вести

Весић: Прва деоница Дунавског коридора до Пожаревца готова до краја године

Прва деоница Дунавског коридора, од скретања са нишког ауто-пута до Пожаревца, биће готова до краја године, најавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Министар Весић је приликом обиласка радова рекао да ће остатак Дунавског коридора, до Великог Градишта и Голупца, бити завршен много пре рока, јер радови добро напредују.

"Ово је први део Дунавског коридора, који спаја источну Србију у укупној дужини од 67 километара. До краја ове године пустићемо око 30 километара трасе, а цео пројекат ће бити завршен најмање годину дана, ако не и више, пре рока", рекао је министар Весић.

Министар Весић истакао је да радове изводи Шандонг, једна од две најбоље кинеске компаније у Србији, која, каже, то нам доказује и на овом пројекту.

Министар Весић навео је да је Пожаревац један од градова који ће ове године бити прикључен на мрежу ауто-путева и брзих саобраћајница, што ће потпуно променити начин живота људи у овом крају, привући инвестиције и обезбедити и бољу везу са Костолцем.

"Тиме показујемо како се Србија развија, премрежујемо је ауто-путевима, брзим саобраћајницама, пругама и то је, заправо, права децентрализација која омогућава да људи живе у својим местима, да ту раде и подижу своје породице", рекао је министар Весић.

Министар Весић захвалио је Коридорима Србије, директору тог предузећа Александру Антићу, компанији Шангдонг, као и Граду Пожаревцу на заједничком доприносу да се пројекат брже заврши.

"Ово није први пројекат који ће бити завршен пре рока, и пругу Нови Сад - Суботица завршавамо брже од планираног, а то говори да добре компаније могу да раде добро и зато Шангдонг има наше поверење. Ово значи да се Србија развија, ово је визија председника Александра Вучића - потпуно инфраструктурно повезивање земље за још јачи привредни развој", поручио је министар Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг