Вести

Весић: Решавамо проблем дивљег паркинга код аеродрома

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић рекао је да је Влада Србије на његов предлог изменила Уредбу о категоризацији путева и да је приступна саобраћајница од ауто-пута према аеродрому Никола Тесла у Београду постала државни пут који је у надлежности Министарства и ЈП "Путеви Србије".

Министар Весић рекао је да је Министарство упознато са случајем изградње дивљег паркинга на путу који води од ауто-пута Београд - Шид до аеродрома Никола Тесла, као и да је пробијена заштитна ограда како би се обезбедио улаз и излаз са тог дивљег паркинга.

"Они који су то урадили пробијањем ограде су извршили кривично дело и угрозили безбедност учесника у саобраћају. Заштитна ограда није могла да буде уклоњена без подршке оних који раде у државним службама, то је јасно, а они су ти који би то требало да спрече", рекао је министар Весић.

Министар Весић наглашава да се саобраћајница која води од ауто-пута до аеродрома налази у надлежности Града Београда.

Додаје да је Министарство било принуђено да реагује поводом овог случаја, јер надлежни управљач пута, није реаговао и ограда није враћена, па је самим тим била угрожена безбедност учесника у саобраћају.

Министар Весић рекао је и да је било важно реаговати и због тога што води до највећег међународног аеродрома у Србији.

Министар Весић истиче да ће, када наредне недеље Уредба ступи на снагу, наложити враћање заштитне ограде и подношење кривичних пријава против свих оних коју су учествовали у уклањању ограде, угрозили безбедност саобраћаја и уништили државну имовину.

"И остале саобраћајнице око аеродрома ускоро ће постати државне, заштитне ограде ће бити постављене да би се предупредило нелегално укључење и са других дивљих паркиралишта", рекао је министар Весић.

Министар Весић додаје да почиње и изградња пруге од Земун Поља ка аеродрому, а процене указују да ће се на тај начин од аеродрома ка Београду превозити више од 50 одсто путника.

 

 

 

Извор: Танјуг