Вести

Весић: Спорт је могућност за сву децу, а не привилегија

Заменик градоначелника Београда Горан Весић присуствовао је у Основној школи "1300 каплара" реализацији акције "Школа спорта" и том приликом истакао да се акција бесплатно спроводи у 12 београдских општина и обухвата око 69.000 девојчица и дечака.

Весић је овом приликом истакао да је, после поделе бесплатних таблета, Град Београд заједно са Министарством омладине и спорта покренуо бесплатне школе спортова.

"Од нове године обезбедићемо додатна средства да покријемо све београдске општине. Заједно са Факултетом спорта и физичког васпитања организовали смо да у програму учествују наставници физичког васпитања и око 150 студената овог факултета који на тај начин имају стручну праксу, а деца квалитетну спортску наставу", истакао је Весић који је захвалио ресорном министарству јер, како је рекао, да није било његове помоћи не би било могуће да се обухвати оволики број деце.

Весић је подсетио да је реч о четири игре - кошарци, одбојци, рукомету и фудбалу, а поред тога обухваћена су и четири базична спорта - атлетика, плес, борилачке вештине и гимнастика, те је позвао све родитеље да искористе прилику да своју децу упишу на бесплатне школе спорта.

"Предност "Школе спорта" је што се ради под стручним надзором, потпуно је бесплатна и што се организује у самим школама, тако да родитељи не морају да воде децу у друге школе или спортске хале и да их враћају кући. Бављење спортом не сме да зависи од тога да ли родитељи имају новца и времена и то треба да буде могућност за сваког, а не привилегија. Деца која су талентованија развијаће даље свој таленат у клубовима, а ја очекујем да ће овде потећи много будућих шампиона попут ових који су данас са нама", истакао је Весић.

 

 

Став Београда је јасан - привреда мора да ради

Весић је изјавио да наредна седница Кризног штаба за борбу против корона вируса још није заказана, али да је став Београда јасан и да ће инсистирати на томе да се ради јер, како је рекао, више немамо луксуз да дозволимо да привреда не ради.

"Помиње се могућност увођења ковид пропусница. Што се Београда тиче, наш став је јасан - привреда мора да ради. Никада се нећемо сложити са некаквим рестрикцијама када је у питању радно време или скраћење рада привреде, јер привреда мора да ради, држава тако пуни буџет, из тог буџета се граде болнице, купује опрема...", рекао је Весић.

Какве ће здравствене, епидемиолошке мере бити донете то, додао је, никада није зависило од Града Београда већ од лекара, Градског завода за јавно здравље и других надлежних институција.

"Да ли ће они инсистирати на томе да у ресторане могу да улазе само они који су вакцинисани или не, у то се Град не меша нити има право да се меша. Оно што могу да кажем то је да смо током априла имали предлог власника ноћних клубова да на та места могу да долазе само вакцинисани, тада то није прошло", рекао је Весић.

Поновио је да Београд само инсистира на томе да се ради јер, како је рекао, више немамо луксуз да дозволимо да привреда не ради.

"Наша привреда је у успону и морамо да искористимо овај тренутак како би што боље економски стајали као земља, јер онда има новца за све што нам је потребно као народу", додао је Весић.

 

 

Извор: Танјуг