Вести

Владине мере за обезбеђење сопствене владавине

Наше питање за Владу Републике Србије је што су се сад сетили да зову опозиционе странке да се сагласе о отпуштању радника?! Па последњих десет година они су запошљавали у управу своје кадрове, своје људе, осам пута је више запослених него што је било 2000. године. И сад ви тражите да разговарате са представницима опозиције да ми кажемо - ајде сад те људе које су они запослили да отпусте. Ми у томе нећемо да учествујемо. Ми хоћемо да разговарамо, СНС ће се одазвати позиву Мирка Цветковића да разговарамо о економској ситуацији, да вам кажемо какве економске мере треба држава Србија да предузме, али нећемо да се одазовемо позиву о којем треба да расправљамо и ми да им дамо сагласност за отпуштање радника које су сами запослили. Па ми у том послу нећемо да учествујемо зато што се надамо да ће сутрадан управа бити департизована или колико је могуће департизована. Нећу да лажем па да кажем да је то могуће апсолутно спровести, али онај ко води државу мора да сноси одговорност за то. Девет година владају, девет година раде једно те исто. Е сада ајде да отпустимо те људе, а ви да нам дате оправдање зато што људе склањамо са посла и зато што они неће моћи своју децу да издржавају. Ми то нећемо да радимо, не пада нам на памет, у том послу нећемо да учествујемо. Дакле, не бежимо ми од разговора са влашћу. Хоћемо да им понудимо наша решења из економске, социјалне сфере, да разговарамо о свим политичким проблемима, о свему, али да ми њима одобравамо отпуштање радника и да им кажемо - е па то је идеално... Па нисмо их ми запослили него они, они довели до тога, па као сад је неко други крив. Била је велика администрација и 2000. године,  али осам пута мања него данас.

Ја сам донео да вам покажем, а о томе ћемо отворити озбиљну аферу следеће недеље, записник о извршеној интерној контроли. Нећу вам рећи како смо дошли до тога у Агенцији за приватизацију да не бих открио извор који нам је то дао, па ћете видети између осталог како и на који начин се руководи средствима унутар агенције, па ћете видети како се повећавају паре на запослене и на њихове трошкове, па дођете у ситуацију да са 600 милиона вам трошкови буду 2 милијарде и 700 милиона, па се онда питате коме ви причате онда о рационализацији и о томе како бринете о парама, о томе како су трошкови све мањи, а приватизациони приходи све већи. Напротив, приватизациони приходи су све мањи, имамо 500 приватизација где је у току поступак поништавања или ревизије, или како год хоћете да назовете. Прихода све мање, инвестиција у земљи све мање, а трошкови Агенције за приватизацију све већи. Краду и пљачкају све више, али о томе ћемо на посебној конференцији за новинаре за коју опет очекујем да је нико не објави, пошто шта год да кажем било о енергетици, о Војину Лазаревићу, о нешим министрима о томе не можете да видите ништа у нашим медијима, јер су то забрањене и ретке зверке па нико не сме да пусти чак ни из туђих уста да се о њима нешто лоше каже, осим кад они имају нешто да кажу о СНС. Тада очекујем да добију широку подршку, посебно електронских српских медија.

Узгред, у понедељак, 31. августа, кад је гласање биће сви посланици СНС и гласаће против Закона о информисању. Изволите ако имате питања.

Новинар: Господине Вучићу, јуче сте били на стадиону Црвене Звезде на утакмици   Звезда-Славија. Били сте једини ту видно изнервирани, док су остали чланову управе били опуштени!
Александар Вучић: Нисам ја био ни нервозан, ни изнервиран, био сам само тужан. И знате, многи људи који се тамо налазе зарађују хлеб на Звезди. Ја од Звезде никада ништа нисам узимао, већ сам је само волео, као што Тома воли Партизан. И ја своја путовања плаћам сам, никад ми Звезда ништа није дала, ја њој јесам, ако ништа, своје присуство и онолико срце колико имам. Синоћ ми је тешко пао пораз, као да сам дечак. Сина сам водио, мени таман као да имам 11 година, као он. Али нормално је понашање других људи који су дошли тамо да се виде, испричају, и са руским амбасадором и са свима другима. Ја нешто нисам могао да причам ни са ким, није ми било до приче. И не мислим да су они бољи због тога.
Видећете у РТС-у могу да ме пуста на „Шта радите бре“, а ово друго у дневнику озбиљно што сам причао нема шансе да пусте. Знам људе.
Бићу одсутан извесно време, из приватних разлога, а до тада ћемо држати велику конференцију за новинаре где ћемо да вас упознамо са бројним махинацијама у Агенцији за приватизацију, Центру за стечајеве, говорити о контроли завршног рачуна и финансијског извештаја за 2006. и 2007. годину, говорити о уговорним обавезама купца да инвестира, како и на који начин се то у договору са Агенцијом за приватизацију краду народне паре, тако да ће бити веома озбиљне приче, да видите зашто живимо сиромашно и зашто данас, чини ми се, нема много наде за нашу Србију.
Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију.