Вести

Власт СНС шанса за останак и опстанак

У многобројним сусретима са Србима, од Грачанице до Лапљег Села, Вучићу је речено да се „зграде које плаћа Хашим Тачи завршавају пре него оне које финансира Влада Србије". Насеље у Бадовинцима не довршава се, како је рекао један од станара, који већ три године чека на усељење, јер се стално мењају листе и јер се на њих стиже родбинским везама и плаћањем мита.
Вучић је поручио да су локални избори за град Приштину и општину Пећ, које је за 16. августа расписала Република Србија, шанса за Србе и за њихов „останак и опстанак". Расположење и стање тих људи најбоље је исказао српски полицајац који је обезбеђивао напредњаке на путу до Гораждевца, где је одржан предизборни скуп, речима: „Овде је за народ много тешко, поготово за омладину. Најгоре је што нема посла".
- Не треба нам територија без нашег становништва и ви сте својим останком овде учинили највише што сте могли за своју државу Србију. Хвала Вам на томе - рекао је Вучић житељима Гораждевца.
Он се њима и осталим Србима извинио за „све лоше што су политичари Србије учинили у протекле две деценије".

- На изборе које у новембру организују привремене косовске институције не треба излазити, али ће напредњаци, уколико дођу на власт 16. августа, одмах кренути на посао и у борбу за бољи живот, а не у уживање у привилегијама - нагласио је Вучић.
На Газиместану се десио спонтани сусрет са мештанима села Доња Брњица.
- Ја имам комшију у Приштини и много смо лепо живели 30 година, али сад он каже: „Немој да чујем једну српску реч - ово је Албанија". Моја кућа је и дан-данас узурпирана, а ја имам петоро деце - рекао је један од мештана.
- Не бих да се бавимо високом политиком, али очекујем да републички избори буду или на крају године или најкасније у априлу. Не мислим да вам причам празну причу - власт ће бити промењена, освојићемо власт. Оно што ме лично брине, то је шта и на који начин ћемо моћи да учинимо за вас. Интерес државе Србије је, шта год да буде, да ви будете на свом огњишту, да ваша деца имају будућност, да можете да радите и да живите. Наша је политика да помогнемо овом народу, а не да једни те исти лопови стално добијају паре и да имају резервних 10 до 20 кућа. Јер, чим динар издвојите из буџета Србије, појаве се исти лешинари који купе паре и који никад ништа нису урадили - рекао је Вучић.
Д. Башовић