Вести

Вучевић: Нови Сад добија комплетно опремљен заливни систем

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић обишли су радове на изградњи заливног система у Футошком парку.

Осим на тој локацији, Министарство субвенционише изградњу заливних система на Булевару Европе и у Лиманском парку са 90 милиона динара. 

"По први пут Нови Сад добија комплетно опремљен заливни систем и неће зависити од тога да ли има довољно цистерни са водом или падавина. Футошки парк је прворазредни бисер природе у срцу града. Захвални смо Министарству на подршци, а Град и ЈКП ''Зеленило'' издвојили су 33 милиона динара, јер поред нових засада, морамо подједнако водити рачуна о одржавању зелених површина. На Булевару Европе систем се поставља на потезу од хотела Шератон до Лимана. Обићи ћемо ускоро и нови парк између Новог насеља и Детелинаре, а видећете како ћемо представити и пројекат централног парка за Град Нови Сад", рекао је Вучевић.

"То ће бити највећа парковска површина коју припремамо са Пољопривредним факултетом и Институтом за низијско шумарство. Реч је о будућем капиталном пројекту за Нови Сад, не само вредносно гледано, него је то друштвено веома важан пројекат. Са министарком сам разговарао и о пројекту изградње регионалне депоније, чији значај надилази Нови Сад, јер подразумева и неколико суседних општина. О том пројекту сам разговарао и са новим амбасадором Европске уније у Србији и верујем де ћемо имати подршку европских партнера, а онда морамо са нашом Владом видети како да финансирамо, јер је груба процена да прва фаза кошта 120 милиона евра", истакао је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг