Вести

Вучевић: Темељ наше политике су младост и образовање

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је Омладински центар и указао на то да Опенс није био пројекат за једну годину, већ је акцелератор који треба да да волумен у омладинској политици.

Већ дуго знамо који су то таргетирани проблеми, али сада коначно нудимо решења за њих. И то смо показали током трајања Опенс-а, и потврђујемо и овим новим пројектима.

"Свесни смо сви да су младост и образовање наше највеће развојне шансе и управо на томе темељимо наше политике, локалне и националну", истиче Вучевић.

Наш циљ је да створимо што бољи амбијент за живот у Србији, да млади више не постављају питање где да оду, већ да их привлачи то да остану овде, да им изазов буде то шта могу да ураде за своју земљу, за свој град.

"И ових дана смо у Новом Саду причали о интезивирању иницијативе "Опен Балкан" која је окренута ка младим људима и која за циљ има управо то – да се као регион боримо против демографског пражњења и одласка младих. И није случајно иницијатива која је касније назван "Опен Балкан" покренута из града у којем живи Опенс", рекао је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг