Вести

Вучић: 1.000 нових радних места за Сремску Митровицу

Премијер Србије Александар Вучић присуствовао је данас уручењу кључева новом власнику фабрике "Митрос" у Сремској Митровици - аустријској компанији Герлингер холдинг, која ће у првој фази запослити 380 радника и уложити 16 милиона евра у нову опрему.
 
Производња би требало да крене почетком јула, а крајњи циљ је да фабрика има више од 1.000 радника, да се у нову опрему уложи више од 20 милиона евра и да се производи извозе у Русију и Кину.
 
Месна индустрија "Митрос" основана је 50-их година прошлог века и дуго је била једна од лидера у кланичној индустрији СФРЈ, а у фабрици је тада радило око 1.250 радника.
 
Прва приватизација, када је власник била компанија "Свислајн Таково", догодила се 2005, али је 2009. "Митрос" отишао у стечај који је у фабрици дочекало 150 радника.
 
Након шест година, стечаја и три неуспеле продаје, Одбор поверилаца "Митроса" је 16. јануара прихватио понуду аустријског Герлингер холдинга од 800.000 евра за куповину индустријске кланице и фабрике конзерви.
 
Аустријска компанија има производне погоне у Мађарској и Румунији где запошљава око 800 људи.
 
"Митрос" је трећи производни погон у у низу, а најављено је да ће то бити кланица са највећом производњом у оквиру ове компаније.
 
Извор: Танјуг