Вести

Вучић Чепурину: Честитам на постигнутом договору

Премијер Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином и том приликом честитао званичницима и народу Русије на успешном исходу преговора одржаних у Минску.
 
"Са великом пажњом пратили смо ток преговора и најискреније поздрављамо постигнут договор. За све нас то је добра и велика вест", нагласио је српски премијер.
 
На састанку је обострано констатован значај улоге ОЕБС-а, а самим тим и Србије, с обзиром на њено председавање овом међународном организацијом.
 
 
Споразум о окончању сукоба на истоку Украјине постигнут је јуче у Минску после маратонских преговора лидера Русије, Украјине, Немачке и Француске, а према њему прекид ватре треба да ступи на снагу 15. фебруара.
 
Указујући на значај унапређења привредне сарадње двеју земаља, руски амбасадор обавестио је премијера Србије о значајним пословним форумима који ће бити одржани у Русији током ове године, и нагласио да постоји велика заинтересованост руске стране за учешће српских званичника и привредника на овим скуповима.
 
Тим поводом премијер Вучић изразио је уверење да ће се Србија на адекватан начин представити руском и светском тржишту.
 
На састанку је било речи и о јачању сарадње Србије и Русије у области пољопривреде, ауто и хемијске индустрије.
 
Амбасадор Чепурин уручио је премијеру Вучићу честитку премијера Русија Дмитирија Медведева поводом Дана државности Републике Србије.
 
Чепурин је најавио Вучићу да ће ускоро добити званични позив руског премијера да посети Москву.
 
Извор: Танјуг / Фото: Танјуг