Вести

Вучић: Наша земља неће одустајати под било чијим притиском од својих традиционалних пријатељстава

Председник Републике Александар Вучић уручио је данас официрске сабље најбољим официрима у 60. класи Генералштабног усавршавања Школе националне одбране, потпуковницима Станиши Ђикићу, Ивици Станковићу и Предрагу Јовичићу. Председник Србије је, након што је тројици прворангираних официра у 60. класи уручио сабље, подсетио да је Србија јасно опредељена за војну неутралност и истакао да припадници војске чувају независност наше земље и да нису приклоњени ни једном блоку.

''Поносим се вама, најбољим официрима, јер знамо да ћете чувати независност наше Србије, нећете бити приклоњени једном или другом блоку, јер ниједан блок није бољи", рекао је Вучић.

"Немамо резервну отаџбину и морамо да је одбранимо од свих изазова. Та земља се зове Србија и ваш посао је да заштитите Србију", поручио председник официрима.

Казао је да они имају најтежи задатак, а то је очување мира и стабилности.

''Уколико се било шта догоди, ви и ми ћемо бити кривци", указао је он.

Процес преговарања за пријем у Европску унију за нас је важан, рекао је, јер ћемо бити све ближе остварењу циља започетих реформи, а то је савремена Србија, као ефикасна држава која остаје поштовању проверених вредности на којима је утемељена.

"Наша земља неће одустајати под било чијим и било каквим притиском од својих традиционалних пријатељстава, које неће само заснивати на љубави према књижевницима и сликарима, већ и на добрим и економским задацима у будућности, али и на доброј одбрамбеној сарадњи", поручио је Вучић.

Председник је рекао и да породицама официра дугујемо захвалност, зато што су подржавајући часне позиве својих мужева, браће, родитеља, били увек на страни државе, своје Србије. Честитао је свим полазницима на постигнутим резултатима, који су све официре учинили најистакнутнијим у систему одбране. Истакао је да су сада оспособљени да изналазе решења за најкомпликованије изазове.

 

Александар Вучић најавио веће плате војницима

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће Војска добити веће плате пре краја године.

„Ове године биће повећања плата припадницима војске. Они ће пре краја године имати највеће плате до сада“, подвукао је он у изјави новинарима. Рекао је да то повећање неће бити довољно, јер припадници војске нису богати, али имају начаснији позив. Указао је да је влада доста учинила у опремању своје армије.

 

 

 

извор: Танјуг