Вести

Вучић: Признање које добијам је израз моје понизности према вама

Председник Републике Србије Александар Вучић дошао је у Јагодину где ће му на свечаној седници Скупштине града, која се одржава поводом Дана ослобођења тог града од фашизма у Другом светском рату, бити додељено звање почасног грађанина Јагодине и најавио да ће тај град почетком децембра добити нов 64 слајсни скенер.

Вучића је испред зграде општине дочекао градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма, али и велики број грађана којима је рекао ће се радити и комплетна реконструкција болнице у Јагодини.

"Дошао сам да бих вам рекао да признање које добијам није израз нечије моћи већ израз моје понизности према вама грађанима Јагодине и Поморавља, јер знам да морамо још много да урадимо. Хвала на гостопримству", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је држава у седам фабрика у Јагодини, од којих је последња Фишер, уложила 20,3 милиона евра за субвенције.

"Давали смо новац за различите потребе људи у Јагодини. До краја године, у децембру имаћете овде, што је посебно важно за жене, нов 64 слајсни скенер, тако да нећете морати више да долазите због тога у Београд и Крагујевац", рекао је Вучић.

Додао је да нови скенер кошта 36 милиона динара и да ће га Јагодинци имати почетком децембра у својој болници.

Рекао је да је са Марковићем разговарао и око опремање Барутане, што је део индустријске зоне и да ће држава за почетак издвојити 300.000 евра, а укупно 20,5 милиона евра за канализацију и комплетно пречишћавање отпадних вода.

"Морамо да поправимо и улице по граду и путеве по околним селима, јер тек тада ће да осете грађани виши стандард", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је просечна плата у Јагодини порасла за 48 одсто од 2012. године, али да је сада око 450 евра, што је ниже од републичког просека, због чега ће покушати да обезбеди инвестицију која неће бити, како је рекао, радно интензивног карактера већ компанија која ће запослити људе са високим образовањем.

Вучић је истакао да ће ускоро поред Јагодине, пролазити и брза пруга која ће се градити од Београда до Ниша, што ће додатно оснажити цео Поморавски округ и привући стране инвеститоре.

"Спремни смо још више да уложимо. Молимо да донесете пројекте и уверен сам да ћемо заједнички да урадимо много тога и направимо још лепше лице Јагодине и целог Поморавља", рекао је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг