Вести

Вучић: Самит од великог економског значаја за Србију

Истичући да је национални приоритет Србије чланство у ЕУ, Вучић је истакао да је циљ Србије истовремено да кроз улагање у инрастурктуру, кроз железнице, кроз луке и ваздушни саобраћај Србију учинимо мостом који повезује Исток и Запад.
 
Приступом на европско, азијско, блискоисточно тржиште у доброј смо позицији да постанемо један од центара за трговину у реигону.
 
Сада, после договора са кинеском и мађарском страном, уколико урадимо железничку пругу Београ - Будимпешта, предузимамо кораке да нашу визију петворимо у стварност.
 
Завршетак овог регионалног пројекта, који је за нас један од најважнијих, омогућиће брже кретање робе и путника и унапредиће везе између земаља Централне и Источне Европе, приметио је Вучић.
 
Према његовој оцени, мост Земун - Борча, који је завршен, служи као пример успешне економске и трговинске сарадње, као доказ доброг и заједничког рада Србије и Кине. Таквих планова и пројеката има још много.
"Када размишљам о будућности, видим јасну слику повезивања Европе, раста и развоја, технолошких иновација, али пре свега наш регион који ће се одликовати одговорносћу, озбиљношћу и тешким радом у жељи да се у вредносном и сваком другом смислу, прикључимо најразвијенијем делу нашег континента", рекао је Вучић.