Вести

Вучић у Лондону: Србија је стратешки окренута ЕУ

Српски премијер упутио је званичан позив британском премијеру да у наредном периоду посети Србију

Премијер Србије Александар Вучић састао се данас у Лондону са министром спољних послова Велике Британије Филипом Хамондом, који му је честитао на изванредном успеху у спровођењу економских реформи и на прогресу у остварењу европских стандарда. Српски премијер је након састанка са Хамоном упутио и званичан позив британском премијеру, Дејвиду Камерону да посети Србију.

Премијер Србије је јуче разговарао са лидером Доњег дома британског Парламента Вилијамом Хејгом, као и са представницима највишег менаџмента компаније Голдман Сакс за Европу разговарао о мерама фискалне консолидације Србије.

Премијер Србије одржао је у понедељак предавање на Лондонској школи економије.

Такође, Вучић је изложио и своју визију за будућност Србије на предавању под називом “My vision for Serban’s future”.

Хамонд честитао Вучићу на успеху у спровођењу реформи - Велика Британија је добар пример када су у питању стране инвестиције - истакао је министар спољних послова Велике Британије и додао да је стабилност региона Западног Балкана приоритет британске владе, као и да Србија у региону треба да има кључну улогу

Премијер Србије Александар Вучић састао се данас у Лондону са министром спољних послова Велике Британије Филипом Хамондом, који му је честитао на изванредном успеху у спровођењу економских реформи и на прогресу у остварењу европских стандарда.

Хамонд је нагласио да је флексибилно тржиште рада важно за стране инвеститоре, као и да је долазак страних инвеститора круцијалан за економски раст.

- Велика Британија је добар пример када су у питању стране инвестиције – истакао је Хамонд и додао да је стабилност региона Западног Балкана приоритет британске владе, као и да Србија у региону треба да има кључну улогу, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Вучић је током сусрета нагласио да је регионална стабилност кључ успеха и да Србија настоји заједничким пројектима да унапреди економску сарадњу, што би довело до побољшања економске ситуације земаља Западног Балкана.

Српски премијер је упутио и званичан позив британском премијеру да у наредном периоду посети Србију.

Вучић и Хамонд су разговарали и посети међународних званичника Београду наредних дана.

Премијер Србије је јуче разговарао са лидером Доњег дома британског Парламента Вилијамом Хејгом, као и са представницима највишег менаџмента компаније Голдман Сакс за Европу разговарао о мерама фискалне консолидације Србије.

Такође, састао се и председником компаније “Есмарк” Џимом Бушаром, након чега је најавио да је близу договор о Железари Смедерево. Вучић је разговарао и са градоначелником Лондона Борисом Џонсоном.

Премијер Србије одржао је у понедељак предавање на Лондонској школи економије.

У делегацији коју предводи премијер су и министри финансија и економије Душан Вујовић и Жељко Сертић, градоначелник Београда Синиша Мали и представници СИЕПЕ.

 

Премијер Србије је одржао предавање у Лондонској школи економије под називом "Моја визија за будућност Србије" у коме је нагласио да је Србија стратешки окренута ЕУ

Председник Владе Србије, Александар Вучић, одржао је предавање на Лондонској школи економије где је представио своју визију о томе како би требало да изгледа будућност Србије.

Предавање премијера Србије носи назив “Моја визија за будућност Србије” (My vision for Serban’s future). Александар Вучић је констатовао да је Србија стратешки окренута ЕУ. 

Премијер Србије борави у дводневној посети Лондону, коју је почео предавањем “Поглед у будућност – Србија и западни Балкан у ЕУ”. Он је тада поручио да је Србија јединствено место за инвеститоре и да има потенцијал да постане трговински центар, не само у региону, већ и шире.

Он је, такође, на једном од предавања нагласио да Балкан неће обликовати политика, већ економија, а затим је подсетио студенте да је својевремено живео и радио у Лондону у гвожђари за читаве две фунте на сат.

Један од најважнијих разговора који је премијер Србије водио у Лондону је у вези са Смедеревском Железаром, након кога је рекао да је решење за Железару близу и да ће ускоро следити расписивање тендера.

 

 Србија ће постати водећа економска сила у региону

Један од најважнијих разговора које је премијер водио у Великој Британији био је у вези са Смедеревском железаром. Рекавши да је решење за ову железару близу, премијер је истакао да ће се тим поводом за неколико дана ићи на јавни позив, након чега ће уследити расписивање тендера

Премијер Србије Александар Вучић је рекао је да је током своје посете имао десетине разговора са британским бизнисменима и политичаримаи да су они врло задовољни оним што Србија предузима на економском плану. 

Премијер је истакао да је у разговору са британском компањама рекао да је Србија предузела ригорозне мере и да верује да ће ускоро постати водећа економска снага у региону.

Један од најважнијих разговора које је премијер водио у Великој Британији био је онај у вези са Смедеревском железаром. Рекавши да је решење за ову железару близу, премијер је истакао да ће се тим поводом за неколико дана ићи на јавни позив, након чега ће уследити расписивање тендера.

- Близу смо решења за Смедеревску железару – истакао је Вучић.

Током посезе премијер се састао са лидером Доњег дома Британског парламента Вилијамом Хејгом, којег је обавестио о политичкој и економској ситуацији у Србији и региону. Хејг је поздравио мере фискалне консолидације, истакавши да је економија од фундаменталног значаја.

Вучић се током дана састао и са градоначелником Лондона Борисом Џонсоном.

Премијер је своју дводневну посету Лондону, коју је започео предавањем на Лондонској школи економије. Током своје посете српски премијер је истакао да заједно морамо поново да изградимо регион као место у коме влада слобода и напредује отворено друштво.